Negovanje občutljivih in zahtevnih las

Pri izbiranju šamponov in izdelkov za lase je treba biti vedno zelo previden. Ni rečeno, da smo vse za vse in tudi ni rečeno, da lahko vsaka izmed nas kupuje šampone kar v drogeriji ali trgovini z živili. Pravzaprav mislim, da smo na lase nasploh premalo pozorne. Veliko denarja potrošimo za make-up in nego obraza, vendar pozabimo, da so lasje prav tako pomembni in ko izgubijo sijaj, smo tudi me nekoliko bolj sive in toge.

Foto: Zen
Foto: Zen

Danes bi vam rada predstavila linijo, ki jo pri nas najdete v lekarnah. Biokap je namenjena tistim, ki imajo občutljive lase in lasišče, saj je na rastlinski osnovi, torej primerna za vsa stanja lasišča. Sama sem jo preizkusila tudi na Sofiinih laseh, ki so dolgi in tanki, tako kot moji. Vedno se mi je zdelo, da si tudi ona zasluži posebno nego, saj med enim in drugim preparatom vidim razlike, bodisi nasebi ali na njej. Biokap ponuja različne nege: proti izpadanju las, proti prhljaju, za mastno in suho lasišče ter vse potrebno za barvanje in barvane lase. Izdelki ne vsebujejo PEG, SLS, silikonov in parabenov in so primerni za redno uporabo. So dermatološko testirani in testirani na nikelj.

Foto: Zen

Zelo so me prevzele naravne vonjave, ki resnično spominjajo na šampone, ki jih je moja mama uporabljala zame, ko sem bila majhna. To me dobesedno pomirja in videla sem, da je bil tudi na Sofii učinek zelo podoben. Ker gre za izdelke, ki jih najdemo v lekarni, so seveda primerni tudi za najbolj zahtevne lase ter za tiste, ki se dnevno soočajo s težavami na tem področju.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Med izdelki so tudi odlične barve za lase, prijazne do vseh žensk, in pa barvna pršila, ki prikrijejo bele lase. To je prav gotovo nujni pripomoček takrat, ko nimamo časa in je narastek viden, kar je najbrž zelo pomembno sploh pri ženskah, ki imajo nor tempo življenja. Med negovalnimi izdelki pa bi rada izpostavila predvsem BioKap hranilno masko za lase. Ta je idealna za nego razcepljenih konic ter suhih, krhkih in lomljivih las. Vsebuje rižev fitokeratin, poseben „rastlinski keratin“, ki ustvari naravno zaščitno plast in prestrukturira lasna vlakna. Rezultate izboljša še sladko mandljevo olje in rastlinski ceramidi iz olivnega olja, ki negujejo in obnavljajo lase, jih naredijo bolj sijoče in mehkejše.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

BioKap ampule proti izpadanju las so se prav tako pokazale za odličen pripomoček proti izpadanju. Vsaj dvakrat na leto poskrbim za tovrstno terapijo, ker neprestano izgubljam lase, kar je nedvomno povezano s stresom pa tudi z letnimi časi. Podobno kot pri negovalni kozmetiki za obraz, je tudi v tem primeru tako, da izdelke za lase lahko menjamo in včasih traja malo dlje, da najdemo tiste prave. BioKap je linija, ki sem jo spoznala zaradi prijateljice, ki se že dolgo sooča z mastnimi lasmi; tudi ona je bila navdušena nad rezultati in pravi, da ji je rešila življenje in mnogo zagat.

Foto: Zen
Foto: Zen

Navdušil me je še en produkt, ki se je izkazal idealen za dolge lase. Hranljiv balzam za lase je učinkovit, vlažilen lepotni tretma. Po nanosu so lasje mehkejši, bolj voljni, lažji za razčesavanje, razcepljene konice pa bodo zglajene. Formula z rastlinskimi ceramidi bo lasem dala sijaj, jojobino olje pa jih bo navlažilo, jih naredilo bolj voljne in mehke.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.