Kako v tem trenutku poskrbeti zase

Drage moje, kako ste? Zdi se mi prav nujno začeti članek in dan s tem vprašanjem, saj preživljamo res naporne čase. Upam, da ste torej ok in se držite, vedite, da smo vsi na isti barki in prav zato bomo zadevo prebrodili. Ne zamerite mi, če bo v tem obdobju več člankov s področja psihologije, a to sem jaz in zdi se mi, da jih v tem trenutku zelo potrebujemo. No, vsaj zase lahko rečem, da najraje prebiram takšne stvari in zraven seveda modo (slednje ne bom nikoli pustila, če vas je slučajno zaskrbelo!).

Vir: Pinterest

Danes bi rada pisala o tem, kaj lahko naredimo zato, da v tem trenutku najbolje poskrbimo zase. Medij veliko govorijo o virusu, zaščiti in izolaciji, nisem pa zasledila prav veliko člankov na temo, kako se obnašati v samoti, kako se soočati s slabimi mislimi in se izogniti depresiji, ki zna biti v teh trenutkih res nevarna ter za vogalom. To seveda velja predvsem za starejše ljudi, a ne le zanje, saj lahko prav vsak izmed nas zgubi občutek za realnost in dovoli slabim mislim, da ga preplavijo. Sledite tem napotkom in bo vsekakor bolje.

Vir: Pinterest

Imejte zvezek in svinčnik

Pišite. Povem vam tako, kot sem že mnogokrat v preteklosti: pisanje pomaga in je terapevtsko. Dajte iz sebe vse misli, dobre in slabe, dvome, strahove, vse, kar imate v glavi. Že po pisanju bo bolje.

Napišite in zažgite

Če imate zelo močan strah, ga napišite na list papirja, nekajkrat zadihajte in se od njega poslovite. Zažgite papir z napisanim, to je pravi balzam za dušo. Besede bodo izginile in tudi strah se bo umiril. To je zelo zanimiva tehnika, ki se jo uporablja tudi takrat, ko ima otrok slabe sanje in jih potem nariše.

Vir: Pinterest

Poskrbite za svež zrak v stanovanju

Čim večkrat odprite okna. In zdaj prihaja lepo vreme, tako da je zračenje lažje in še pomembnejše. Prezračite vse prostore, predvsem pa spalnico pred spanjem, to je ključnega pomena za to, da bo spanec dober in kakovosten.

Nekaj toplega za vsak dan

Kavo ali čaj. To je vedno super izbira zato, ker vas bo pomirilo. In ne le to, saj je zdaj že dokazano, da so topli napitki idealni zato, da virus ne ostane v sapniku. Strokovnjaki svetujejo čim več pitja tople vode, tako da sta čaj in kava res dobra izbira.

Vir: Pinterest

Obkrožite se z lepimi slikami

Včasih je dovolj že screensaver na računalniku in telefonu, nadgradnja tega pa je vsekakor lepa slika na steni oziroma kar doma narejen vision board s slikami, ki so vam pri srcu. Izberite tiste, ki vas pomirijo, lahko so mesta, polja, rože, otroci, karkoli. Naj bodo lepe stvari, da jih boste z veseljem pogledale in se bolje počutile.

Meditacija in umirjena glasba

Ne mislim meditacija v smislu, da ste v temni sobi za celo uro, ker vem, da je to marsikdaj neizvedljivo. Lahko pa si vzamete deset minut časa in poslušate svoje dihanje, potem berete kakšno dobro knjigo, skuhate odličen obrok ali preprosto uživate v svoji dnevni sobi. Ta čas ponuja strah, hkrati tudi mir, ker se je življenje po svoje ustavilo. Mir pa ni negativen, vzemite njegove lepe lastnosti in uživajte.

Vir: Pinterest

Telovadite doma

Nazadnje sem se prav nasmejala, ko sem se s prijateljico pogovarjala po telefonu in mi je rekla, da če ne drugega, bo do poletja v top formi. In res je, tudi jaz bom! Telovadba sprošča in utruja, spustiš slabe misli in narediš nekaj za telo. Zdi se mi zelo pomembno, da v tem trenutku ostanemo aktivne in se preprosto ne damo.

Ne pozabite na starejše

Še dobro, da imamo telefon in tudi Skype! Nikar ne pozabite na starejše ljudi, ki so v tem trenutku še bolj izolirani od nas. Vidim očeta, ki je vsako jutro šel v Koper na kavo in po časopis, zdaj pa mora biti doma. Ni enostavno, povrh vsega še Sofia ne sme na obisk. Pokličite, pišite, preberite kakšno šalo in jo delite, naj ne bo vse samo o virusu in novicah.

Vir: Pinterest

Easy, drage moje

Za konec še to: malo spustite. Prve dni sem mislila, da se mi bo zmešalo. A potem moraš sprejeti, sicer res znoriš. Zgodilo se je in zdaj nič ne moremo, lahko samo čakamo in upamo, da bo hitro minilo. Ker minilo bo in mislim, da se tega vsi zavedamo, vprašanje je samo, kdaj.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.