Nekaj dobrih nasvetov za poletni make-up

Rada se ličim in se predvsem rada igram z novimi paletami in odtenki, šminkami in pudri, vendar je topla sezona precej zahtevna. Če niste previdne pri izbiri izdelka, tvegate, da vam ličila kar zdrsnejo z obraza, rezultat pa je popolnoma nehvaležen. Jasno je, da so bleščeče barve nekoliko bolj tvegane in šminke gredo hitro čez rob, saj vročina povzroča tudi to, a brez pudra spet smo zgubljene, sploh tiste s problematično kožo (torej praktično vse, saj je nošenje mask povzročilo vse možno na predelu brade). Iz istega razloga skoraj vsak vizažist prisega na super lahke, prosojne, kremaste izdelke, ki so v poletnem času nujni. Predvsem pa se brezhibno ličenje – ne glede na letni čas – vedno začne z vlažilno nego in ljubeznijo do kože, da ji privoščimo le najboljše. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov.

Vir: Pinterest
  • Piling kože je ključnega pomena za dobro pripravo in odličen začetek.
  • Uporabljajte obarvane BB ali CC kreme in preskočite postopek s pudrom.
  • Namesto pudra je tukaj korektor, vendar le na problematičnih področjih.
  • Pomešajte vlažilno kremo s korektorjem tako, da ga lahko, po potrebi, nanesee čez cel obraz.
  • Če se veliko potite ali ste veliko v vodi, potem stavite na vodoodporne produkte,
  • Senčilo res ni nujno, dobra maskara pa je.
  • Bleščilo za ustnice je super, a ne na vetroven dan.
  • Verjemite ali ne, če na koncu uporabite fiksator make-upa, deluje.
Vir: Pinterest

Če ste čez dan močno svetleči in se potite, poskusite uporabiti paprnati robček ali navaden WC papir. Papir zna dobro prepojiti znoj, ne da bi pri tem motil ličila; pozabite na puder v prahu, ker se poleti spremeni v bele lise in res ni dobro. Uživajte v zadnjih tednih avgusta, z make- upom ali brez!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.