Nenaličena

Vsi, ki me poznajo,  pa tudi tisti, ki me srečajo le občasno, zlahka opazijo, da ne nosim prav veliko ličil. Sama menim, da se mojemu obrazu najbolj poda vedno aktualna različica ‘no make up’. To vsako leto na modnih revijah prakticirajo umetniki ličenja, skoraj nikoli klan Kardashian.  Za tovrstno ličenje je najboljša popotnica lepa koža sijočega mladostnega videza. Nič lažjega za mladenke, ki si ob pomoči vizažistov, frizerjev in stilistov kruh služijo prav s tem, da nas navdihujejo s svojo popolno postavo, lepim obrazom, čudovito kožo, izjemno kombinacijo oblačil. ‘No make up’, videz, ki ga sama še posebej priporočam ob poletnih mesecih, pa postane pravi izziv, ko jih enkrat prestopiš štirideset, razen, če besede ‘no make up’ vzameš dobesedno in se potemtakem ne obremenjuješ, ker se ‘končni’ rezultat iz ‘nenaličenega’ spremeni v utrujenega. Tokrat bom z vami delila izdelke in korake moje vsakodnevne lepotne rutine, ki mi pomagajo, da se kar najbolje približam profesionalnemu ‘no make up’ videzu.

Vir: osebni arhiv

Svežina

Že babice so vedele, da je njihova koža videti bolj živahna, če si obraz zjutraj umijejo z ledeno hladno vodo. Po neprespanih nočeh si privoščim tudi po deset ledenih pljuskov. Ne poslužujem pa se ledenih obkladkov na predelu oči. Koža je tu pretanka in menim, da bi si z vsakodnevnim jutranjim polaganjem mrzlih žličk na predele podočnjakov, naredila več škode kot koristi. Namesto tega si te predele uredim bodisi z nežnimi pritiski prstov ali kasneje z nanosom vlažilne kreme, ki ima prav poseben aplikator, namenjen masaži kože.

Vir: osebni arhiv

Vlaženje

Bistvo vsakega ‘no make up’ videza je hidratacija. Prvi korak vlaženja opravim z nanosom hidrogela Peppermint Clarifying Hydrogel, Heaven by Deborah Mitchell. Gel se v stiku s kožo spremeni v tekočino, ki se hitro vpije v kožo. Deluje kot tonik, vlažilno sredstvo in primer. Sledi nanos vlažilnega in pomirjajočega seruma  za oči s krogličnim aplikatorjem za masažo,  Youth Expert Instant Relif Calm Series, Dermedics. Še posebej poleti in pozimi preko seruma nanesem vlažilno kremo, ki deluje tudi na znake staranja. Trenutno uporabljam kremo za predel okoli oči Absolue, Lancôme. Kreme za kožo obraza nikoli ne nanašam z razmazovanjem. Pred nanosom jo obvezno segrejem in aktiviram med prsti, nato pa jo s tapkanjem prstov ali pritiski nanesem tako po obrazu kot tudi vratu kože. Vlažilno kremo menjam glede na letne čase. Pozimi sem neločljiva od vlažilne kreme La Mer, poleti pa mi družbo dela lažja in predvsem manj mastna različica.

Vir: osebni arhiv

Sijoč in naraven videz kože

Pri ‘no make up’ videzu je zaželeno, da se puder ali obarvana BB oziroma CC krema s prostim očesom ne opazijo, čeprav jih za doseganje sijočega in poenotenega videza vedno uporabljamo. Zato je zelo pomembno, kakšen izdelek boste izbrale. Načeloma se uporabljajo pudri s slabo do srednje dobro prekrivnostjo, katerih glavna naloga je poenotenje tena. Najbližja različica, ki sem jo odkrila sama in zadovoljuje zgoraj naveden kriterij, da koža deluje nenapudrano, je Shiseidov puder Synchro Skin Glow. Ta poskrbi še za zaželeno svežino kože saj njegov končni rezultat ni mat. Sama veliko raje posegam po CC kremah. Do nedavnega  sem bila zelo zadovoljna s Chanelovo CC kremo, sedaj pa navdušeno uporabljam CC kremo za obraz in predel okoli oči blagovne znamke Erborian. Izdelka sta res izjemna. Z lahkoto opravita z vsemi napakami kot so siv ten, rdečica, neenakomeren ten kože, celo pore se mi zdijo manjše, istočasno pa ne puščata prav nikakršnih sledi, ki bi namigovale, da je koža napudrana. Zelo navdušena sem tudi nad tem, da je za naravno lep videz kože potrebna zelo majhna količina izdelka. Na predel pod očmi nanesem še legendarni korektor in osvetljevalec Touche Eclact, YSL. Sama še vedno uporabljam klasično recepturo, čeprav so danes na voljo tudi različice, ki delujejo bolj prekrivno ali kot izjemni osvetljevalci.

Vir: osebni arhiv

Poudarki

Do popolnega ‘nenaličenega’ videza vam bodo pomagala tri ličila: maskara, kremno rdečilo za lica in obarvan balzam za ustnice. Sama pred nanosom maskare, trepalnice še privzdignem s kleščami za uvijanje trepalnic. Pogled je bolj odprt in svež. Prav tako maskaro nanašam zgolj na zgornje trepalnice. Najbolj naraven videz vam bo pričaral rožnat odtenek rdečila za lica. Čeprav se kremno rdečilo nanaša s prsti, sama za nanos uporabljam čopič. Z njim ga lažje razmažem, ne da bi se videle nazorne meje nanosa.  Ustnice poudarim z obarvanim balzamom, ki je kar precej temnejši od barve mojih ustnic. Blazam nato uokvirim z jumbo svinčnikom, ki sledi naravni barvi mojih ustnic. Razmazovanje balzama in svinčnika je ključnega pomena. Vsi izdelki, ki jih za lepotne poudarke uporabljam trenutno, so blagovne znamke Chanel: maskara Le Volume Revolution, obarvan balzam Intense Les Beiges, rdečilo Le Blush Creme in jumbo svinčnik Le Rouge Crayon.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.