Nika Veger: Nikamor brez nasmeha in rdeče šminke!

Nika Veger raziskuje, ustvarja, opaža vse lepo. Tako namreč piše na njenem blogu www.beautifullblog.si in zdi se mi, da je to resnično njen svet. Niko sem spoznala, ko je pisala še za tiskane medije, a zdi se mi, da je šele zdaj popolnoma zaživela. Ubrala je samostojno pot in v sklopu svojega digitalnega sveta ustvarja, komentira, raziskuje vse, kar je povezano z lepoto. Pa ne samo to, saj smo tik pred prvo konferenco za lepotne blogerke, ki jo bo organizirala prav NIka, in vse kaže, da bo velik uspeh.

vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si

Nika, že nekaj časa si na samostojni poti in pišeš o lepem, zdravju in make-upu na svoji spletni strani Beautyfullblog.si. Kako se je po tvojem mnenju v zadnjih letih spremenil svet blogerk in tudi lepote?

Ko sem pred nekaj leti postala lepotna in modna urednica revije Cosmopolitan, sem o blogerkah tu in tam brala le v tujih revijah. Da se bo danes na blogerski platformi WordPress več kot 300 milijonom blogom vsak dan pridružilo 50.000 novih, se mi ni niti sanjalo. To zagotovo kaže na svetovno priljubljenost bloganja. Med njimi so zelo trendni in obiskani lepotni blogi, v katerih avtorice obravnavajo aktualne lepotne teme, raziskujejo novo ponudbo, iskreno ocenjujejo izdelke, preskušajo in kreirajo nove lepotne trende, predvsem pa kot ‘trendseterke’ vplivajo na mnenje o lepoti in lepotni sceni. Blogerke z modne in lepotne scene so postale prave zvezde in močno vplivajo na kreiranje trendov in prodajo izdelkov. Pisanje lepotnih spletnih dnevnikov je zelo priljubljeno tudi v Sloveniji, prav v zadnjem letu se je število lepotnih blogov povečalo in štejemo jih že več kot sto. Tako tudi pri nas blogi postajajo vse pomembnejši medij, z vedno večjim številom bralk. Te ostajajo blogom zveste, ker avtorice dojemajo kot običajna dekleta, prijateljice, s katerimi iščejo rešitve za lepotne težave in lahko z njimi, ne glede na to, da so njihove ‘fenice’, vzpostavijo oseben stik. Sledijo jim, ker zapisi razkrivajo iskrena mnenja o izdelkih, preko blogov hitreje pridejo v stik z novimi trendi, najdejo pa tudi praktične napotke za uporabo izdelkov in poustvarjanje videzov. Prav zato sem se pred dvema letoma tudi sama odločila, da revijalno urednikovanje lepote zamenjam za prihodnost, za spletno pisanje oziroma bloganje. 

vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si
vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si

Kdaj je ženska zate popolnoma lepa?

Ko je zadovoljna sama s seboj. Res ni važno, kakšne barve so njeni lasje, koža ali torbica … Urejena po zadnjih trendih ali popolnoma gola, mlada ali zrela. Ženska, ki je zadovoljna v svoji koži, izžareva posebno lepoto, ki sije v njenih očeh, nasmehu, drži, koži in  laseh. In ta se dotakne moje duše. Presega vse seksi poze, našobljene ustnice, trendne stajlinge, odštekane make-upe … Mislim, da bom sebi popolnoma lepa po koncu konferenci za lepotne blogerke, ki ga pripravljam: fatalno utrujena, a fatalno lepa ;).

Kateri so po tvojem mnenju must have izdelki, ki bi jih morala vsaka imeti?

1. Električno ščetko za čiščenje obraza. Ker je čiščenje najpomembnejši korak do zdrave in lepe kože. Ščetka pa to naredi nežno, prijetno in temeljito. Koža postane res super mehka in gladka.

2. Dober vlažilni serum. Ne glede na starost in tip kože, prav vsaka polt potrebuje vlago. Če popijemo dovolj vode in kožo navlažimo tudi od zunaj, bo zdrava in sijoča, predvsem pa bo njeno delovanje uravnovešeno, njena lastna zaščita pa močna. Lažje se bo soočala z zunanjimi vplivi, premagovala naš stres in nenazadnje bolje sprejemala tudi ostalo nego.

3. Rdečo šminko, ker je ličilo, ki nas v hipu naredi urejeno in se poda vsakemu stilu in razpoloženju.

4. Multiučinkovito hladno stiskano in organsko certificirano olje. Npr. jojobe, makedamije, mandlja, argana, pšeničnih kalčkov, ker je multiuporabno in zelo učinkovito lepotilo za nego in zaščito tako kože kot las.

5. Parfum pisan na njeno kožo. Torej ne takšnega, ki ga je dobila v dar ali pa ga je kupila po reklamnem priporočilu. Izbira pravega parfuma je ‚mala znanost’, ki sem jo razkrila v enem od najbolj branih blog zapisov Drama ob izbiri novega parfuma

vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si

Kateri so tvoji najljubši izdelki za make-up in nego? 

Uf, teh je pa reees veliko. Ker rada preskušam novosti in se vračam k že preverjenim uspešnicam. Na splošno me očarajo izdelki, ki so res učinkoviti, prijetni za nanos, dišeči, lepi in hkrati vsebujejo veliko naravnih učinkovin brez škodljivih kemikalij. Če so povrhu še multiuporabni, so moji lepotni favoriti. Kot na primer vlažilni serum za lase in lasišče Alterna CAVIAR Repairx Lenghtening Scalp & Hair Elixir, melvitina Cvetna vodica sivke, l’Occitanova Izboljševalna CC krema Popolna potonika, philipsova električna ščetka za čiščenje obraza VisaPure, obarvana krema z visoko SPF zaščito Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50  … teh izdelkov je res veliko in so inspiracija za moje blog zapise.

Organizirala boš prvo veliko konferenco za lepotne blogerke, nam poveš kaj več o tem projektu?

Beautiful Bloggers MeetUp je prvi tovrstni dogodek, ki bo združil slovenske lepotne blogerke, strokovnjake s področja bloganja ter socialnih medijev ter ponudnike lepotnih izdelkov in storitev. Prva konferenca slovenskih lepotnih blogerk bo potekala v petek, 2. 10. 2015, v Grand hotelu Union v Ljubljani. V čudoviti Stekleni dvorani se bodo od 9. ure zjutraj do 9. ure zvečer odvijala predavanja in delavnice strokovnjakov ter predstavitve in diskusije s proizvajalci, uvozniki in ponudniki lepotnih izdelkov ter storitev. Avtoricam spletnih dnevnikov bodo tako predstavljena nova znanja za izboljšanje kakovosti in branosti blogov, ponudniki storitev pa bodo spoznali slovenske lepotne blogerke, jim predstavili svojo ponudbo in tako dobili priložnost za predstavitev v njihovem mediju. Na dogodek se je prijavilo že več kot  50 blogerk, najbrž tudi zato, ker bo to priložnost tudi za zabavno druženje s Peterom Polesom ;). 

Uradna spletna stran: http://beautybloggers.si

FB stran: https://www.facebook.com/Beautiful-Bloggers-Meetup

vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si
vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si

Zakaj se po tvojem mnenju toliko piše o lepoti?

Že nekatere živali, kaj pa šele ljudje v bitjih, predmetih, pojavih … občudujemo tudi lepoto. Čeprav vsak s svojimi očmi. Lepota je bila pomembna v vseh civilizacijah, v prvih so občudovali stvari, ki so zagotavljale boljše življenje, kasneje pa tiste, ki so boljšega izražale od povprečnega. Sama ji danes pripisujem drug pomen … lepe stvari me odtrgajo od hitroživečega vsakdana, da se ustavim, jih občudujem v njihovi preprostosti, domiselnosti, uporabnosti … Meni je zanimiva tudi zato, ker je fluidna; večna, a vendar zaradi trendov tako spremenljiva, za človeštvo ne najbolj eksistencialna, a v očeh posameznika tako zelo pomembna …

In za konec še nasvet za lepoto vedno in povsod …

Nasmeh v kombinaciji z rdečo šminko je pika na i vsakega videza, tudi tistega, ki je sestavljen le iz zadovoljstva, dobrega spanca in veliko pitja vode.

vir: www.beautifullblog.si
Vir: www.beautifullblog.si
vir: www.beautifullblog.si
vir: www.beautifullblog.si

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.