Nikamor brez pravega prenosnika

Čeprav sem po svoje retro ženska, je že tako, da potrebujem tehnologijo prav na vsakem koraku. Ko potujem po svetu, ne morem brez računalnika, saj bi tako izgubila denimo stik z vami in bi me to zelo bolelo, tudi telefon je ključnega pomena, predvsem zato, da ujamem čim več lepih trenutkov. Tehnologija je del našega življenja in čeprav vsak dan pišem dnevnik hvaležnosti (da, prav ročno in z nalivnim peresom!), je tipkanje po tipkovnici zvok, ki ga še kako dobro poznam.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pred kratkim so v prodajalnah Harvey Norman ekskluzivno prejeli odličen prenosni računalnik, ki ne izstopa toliko zaradi svojih tehničnih zmogljivosti temveč bolj zaradi tega, ker je dizajnersko izredno dovršen in deluje kot pravi modni dodatek. Gre za prenosni računalnik HP Spectre Folio v bordo barvi, ki je v celoti prekrit z usnjem. Prenosnik pa ne izstopa le zaradi svojega dizajna, temveč tudi zaradi raznolikosti uporabe – uporabljamo ga namreč lahko kot klasični prenosni računalnik, lahko ga upravljamo na dotik ali pa po njem pišemo s pisalom.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zanimiva se mi zdi njegova celotna zgodba, saj je denimo barvo za računalnik zasnovala njihova CEO Katie Page, ki je bila mnenja, da HP v tradicionalni in povsem moški barvi cognac ne bo uspel doseči ciljne kupne skupine, kot so ženske z izrazitim okusom za stil in modo. Tako je nastala boredaux in sedaj je prenosnik v tem odtenku po svetu na voljo le v poslovalnicah Harvey Norman. Zanimivo, ker je bordo je tudi jesenska barva in, saj veste, nova modna sezona je pred vrati, torej zakaj ne spojite mode s tehnologijo?

Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen

Iz prve roke vam lahko povem, da je zelo tanek in lahek. HP Spectre Folio se hitro prilagodi potrebam, ki jih imate. Pozicija ekrana je tako prilagodljiva, da ti dobesedno sledi. Pregledujte dokumente in ostanite produktivni s klasično pozicijo prenosnika; prepognite zaslon v raven položaj in urejajte fotografije s priloženim HP pisalom v poziciji tabličnega računalnika; ali pomaknite zaslon naprej v popolno pozicijo za gledanje filmov z vgrajenimi zvočniki Bang & Olufsen (če imate kakšnega moškega ob sebi, ki je nor na tehnologijo, potem prav gotovo veste, da je Bang & Olufsen sinonim za vse, kar je odlično).

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

In da ne pozabim! Ta napravica neverjetno zdrži! Če me kaj spravlja v bes, potem je to računalnik, ki sredi pisanja ugasne zato, ker ni več baterije. Marsikdaj je to seveda pogojeno s tem, koliko je računalnik pravzaprav star, a v tem primeru lahko rečem, da ima HP Spectre Folio odlično baterijo in obsežni 512 GB SSD disk. Veliko več o njem in tudi super ljubek video najdete tukaj.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.