Nikamor brez svetle polti in eyelinerja

Sijoča polt ali mat podlaga? Rdečila za ustnice v temnih tonih ali kožne barve? Kakšen make-up se nam obeta spomladi in poleti? Na modnih brveh je bilo čutiti navdihe iz 70. let: košate obrvi, poudarjene trepalnice, veke, obarvane v breskovo rožnate odtenke z bronastim podtonom, poudarjene ličnice in ustnice v nežni kožni barvi. Letos se zmagoslavno in v velikem stilu vrača črtalo za veke: če je poudarek na očeh, bodo ustnice skromno obarvane v kožnem odtenku, s čimer si boste pričarale izrazito skrivnosten videz. Čez dan zadostuje, da veke nevsiljivo obrobite, zvečer pa si lahko date duška. Namesto črtala si lahko omislite barvasta senčila, zlasti v kovinskih tonih v stilu 80. let, ki so letos zelo modna. Ne pozabite, zelena barva je zakon: lepo se poda k svetlim ali rjavim očem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za ljubiteljice klasičnih tonov sta tukaj vijolična in rožnata. Letos so zapovedane ustnice v kožnih odtenkih, ki jih poudarite s svetlimi toni ali s kančkom bleščila v rožnatem odtenku. Poskrbite, da boste uporabljale vlažilne izdelke, tako bo vaš nasmeh lep in ustnice negovane. Letošnje temeljno pravilo je skromno odmerjanje barv, naraven videz in poudarek na osnovnih elementih, ki odražajo značaj in dopuščajo, da do izraza pride vaša osebnost. Umetniki ličenja na modnih tednih v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu so se osredotočali na minimalističen, mladosten in svež videz. Make-up je diskreten z maloštevilnimi detajli. Pozabite na senčenje in svetlenje, bronzerje, rdečila za ličnice ali super sijočo polt: letos naj bo koža svetla in čista. Končni učinek je izjemno naraven videz, ki ga pričarate z vlažilno kremo in minimalno količino korektorja za prekrivanje podočnjakov in nepravilnosti. Videti boste precej mlajše.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vsekakor so v središču pozornosti oči, ustnice so malce potisnjene na stranski tir. Za zapeljiv mačji pogled s črtalom odločno poudarite veke. Včasih je črno obrobljena samo spodnja veka, kar ustvari rokersko vzdušje. Zelo redko so barve kombinirane. Poudarek je na tem, da so oči velike, pogled pa izrazit in globok. K temu svoje prispevajo obrvi: ni pomembno, ali so temnejše ali svetlejše, da so le močne, goste, rahlo podaljšane, tako bodo oči privlačnejše in videz bolj energičen. Če se nikakor nočete odpovedati barvam, naj vas pomirimo, da so bile modne brvi tudi v znamenju živih in drznih barv, čeprav so prevladovali hladni toni: od temno modre do smaragdno zelene v trendu color blocking. Pozabite na odtenke: v ospredju so čiste barve, ki živahno in sveže izklešejo obrazne poteze.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Naravni make up mi je najlepši!
    Me pa zanima, s katerimi pripomočki konkretnp se ustvari tako svež, “vlažilen” in sijoč obraz (prvih pet fotografij)? Veliko je verjetno prava nega in tudi malo dodelane slike . Če pa obstaja kakšen pripomoček za moker videz, pa vnaprej hvala za namig !

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.