Nikamor brez tople jope

Ugotovila sem, da imajo jope čaroben učinek. Če so lepe, ženstvene in mehke, potem te ljudje kar objamejo. No, to je lahko dobro ali nadležno, a načeloma je tako, da se v zraku sproži val nežnosti in vse se spomnimo na vročo čokolado, kostanj in odejo iz kašmirja. Jop je vedno na pretek in to je njihova sezona. Všeč so mi tudi tiste dolge, ki lahko nadomestijo plašče. In imajo še eno prednost: ker smo danes v ogrevanih, toplih prostorih, lahko jopo vedno slečeš in ti ni nikoli prevroče ali hladno. Res je multifunkcionalen kos, ki ga lahko nosimo na več načinov.

Jopo lahko nosimo tako:

  • Klasično, odpeto, dolgo nekje do bokov, skupaj z bluzo ali svilenim topom.
  • Dolgo do kolen, namesto plašča, s petami ali lepimi, nizkimi, usnjenimi čevlji. Tudi gležnjarji so dobra opcija.
  • Kratko in noro šik, z večjimi rokavi in skupaj s kavbojkami z visokim pasom.
  • S twin setom, torej z majico v istem slogu, kot v 60. letih, zelo elegantno in vedno modno!

Vedno pazite na kvaliteto. Doma imam kar nekaj Zarinih jop, ki so bolj kratkega življenja. Zaljubila sem se v kroj in lepe gumbe, a so se zelo kmalu iz številke S prelevile v številko L in zdaj plavam v njih. Tudi oversized modeli so lahko zanimivi, a v času izgubijo obliko, kar ni dobro. Jope peremo ročno in sušimo tako, da jih samo položimo na suho brisačo in strpno počakamo, da se posušijo. Torej ne obešamo in ne uporabljamo ščipalk, ker se tako deformirajo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Hvala za nasvet glede vzdrževanja, jaz jih namreč operem in žal nikoli več ne uporabim zato sem jih nehala kupovati, ampak sedaj ko vem…..
    Rada bi pohvalila sredino oddajo dobro jutro in vaše nasvete o bluzicah…ogledala sem si jo kar 3x❤❤❤

    1. Joooj, kako lepo!! Hvala! Sem vesela za nasvet in da, jope so v tem smislu prav nadležne, tudi jaz sem obupana, ko postanejo tako hitro grdo, ampak res jih je treba čuvat in potem zdržijo. Maham in objem xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.