Nikoli toliko jeansa, tudi za dodatke

Lahko bi rekli, da je jeans najbolj paspartu material, ki ga danes uporabljamo za vse priložnosti. Skoraj kot v 90., ko smo bile skozi v jeansu, od glave do pete, mnogokrat brez občutka za modro barvo; zdelo se nam je, da gre jeans pač z jeansom in res so nastajale bizarne kombinacije. No, v letošnji pomladi se ta trend vrača, a tokrat je okužil predvsem modne dodatke, morda tudi zato, ker je kavbojk, kril, jaken in oblek tako ali drugače na pretek.

Vir: Zara
Vir: Zara
Vir: Zara
Vir: Zara

Vsestranski, udoben in s pravimi dodatki postane jeans popoln za veliko priložnosti. Priljubljene kavbojke imamo v svoji garderobi prav vsi, brez izjeme; običajno ne le enega para, temveč veliko več. Drugačno zgodbo doživljajo modni dodatki; osebno nimam ne torbic ne čevljev iz jeansa, a če pogledam zadnjo Zarino kolekcijo, imamo hitro občutek, da sem marsikaj zamudila. Pravzaprav je denim material, ki ga lahko najdete v številnih različicah: model, barva, dolžina, teža … Res se najde nekaj za vsak okus!

Je pa nekaj, kar še vedno ostaja dokaj neznano in ni ravno v prid jeansu. Ali ste vedele, da je njegova proizvodnja med najbolj onesnažujočimi na svetu? Blue Jeans so od svojih začetkov leta 1971 po zaslugi krojača Jacoba Davisa najbolj uporabljane in priljubljene hlače vseh generacij, tako da ni modne znamke, ki jih ne bi vključila v svoje kolekcije, tako zimske kot poletne. Vendar pa izdelava kosov iz džinsa zahteva veliko vode, elektrike in uporabo okolju nevarnih kemičnih sestavin. Ravno zaradi varovanja planeta se mnoga velika podjetja približujejo novim vrhunskim sistemom v smislu trajnosti, ki bodo privedli do občutnega zmanjšanja porabe vode in energije ter nadomestili toksične elemente z naravnimi izdelki.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.