Nova dimenzija črne

Če ste ljubiteljice Instagrama, ste najbrž opazile, da so bile vse čudovite ženske na prireditvi Golden Globes oblečene v črno, kar seveda ni naključje. Gre za povsem ženski protest proti nadlegovanju na delovnem mestu, proti tistim, največkrat moškim, ki se nas bojijo in si zato jemljejo pravico in nas tlačijo na vse možne načine. Eden od teh je roka na zadnjici, a verjemite, da ni edini. Od spolnih namigov, če ne že uslug in posilstev, do mobinga na delovnem mestu, vesolje moške domišljije zna biti zelo široko in brez spoštovanja ali občutka za sočloveka, povozi vse moralne vrednote ter te potegne v pekel, kjer težko najdeš izhod. V zadnjih časih smo slišali veliko zgodb o nadlegovanju in ne govorim le o filmskih režiserjih ali producentih v Hollywoodu (na jok mi gre, če samo pomislim na Harveya Weinsteina), kajti skoraj vsaka izmed nas ima svoj Hollywood doma: v trgovini, kjer je na blagajni, na banki za pultom, v pisarni ali v državnih ustanovah, kjer je tako ali drugače toliko “dreka”, da smrdi že na daleč.

Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna

In ne vem, zakaj bi morale ostati tiho in prestrašene. Saj vem, da je delovno mesto dragoceno, vendar je hoja po lastni duši nedopustna in v tej igri bomo vedno poražene. Izgubljena bitka, ki žal v zadnjih letih terja vse več žrtev, zato je črna barva na tako veliki prireditvi, kot so zlati globusi, še bolj dramatična. In ponovno se mi zdi preprosto fantastično, kako znajo ženske le stopiti skupaj, če se lotijo in verjamejo v neko poslanstvo. Vesela sem, da to ni članek o najlepših na rdeči preprogi, temveč le članek o nas, ženskah, in ima zato toliko večjo vrednost.

Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna
Vir: Iodonna

Ne bom tiho, drage moje, ker vsak glas šteje in sem že rahlo sita teh mehkužcev, ki se izživljajo nad nami, medtem ko so doma navadni copati. Ali pa nimajo nikogar za družbo, a imajo moč, nevidno, kot čarovniki z magično palico, ki zamahnejo in vse mora biti po njihovo. Pozabite. Saj vem, da so v resnici “luzerji”, a to me ne potolaži in niti ne pomaga takrat, ko se sama soočam s pošastmi. Me smo premočne in preveč pametne, zato se tega ne gremo! In še nekaj, drage moje, če bomo tiho, bodo tiho tudi naše hčerke, da se tradicija nadlegovanja in mobinga lahko mirno nadaljuje. Saj ne da bi bila feministka, ampak te tipe je treba ustaviti, če se da z glasno besedo in prijavo, toliko bolje. TIME’S UP.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.