Pet modnih kosov, ki povzročajo celulit

Če se le da, se jim raje izognite, saj niso zdravi. So modni, a nič zato. Celulit je davek, ki ga tako ali drugače plačamo, sploh na stara leta in sploh po porodu. Če ste torej še mlade, le pazite na te kose, če pa ste ženske s stilom in v pravih letih, potem jih čim manj nosite. Mislim, da mora biti moda tudi pametna in ne le lepa; včasih nam preozke kavbojke ali pač hlače dobesedno povedo, da niso ok, ko jih slečemo, pa se na koži poznajo vsi šivi ter robovi. Lepo je tudi tisto, kar ni noro oprijeto; če pa prav ne morete brez, vsaj izberite zelo elastičen material.

Vir: Pinterest

Super oprijete kavbojke

Priznam, da tudi sama grešim. Zadnji nakup z visokim pasom je tako ozek, da že skoraj ne diham in tako oprijet, da jih komaj slečem. V sebi sem se že odločila, da jih podarim, čeprav so MaxMarine, ampak resnično niso udobne. Ozke kavbojke poskrbijo, da dokaj hitro dobimo celulitične noge, torej zakaj? Poleti nam bo zelo žal.

Visoke pete cel dan

Pred Sofio sem bila lahko v visokih petah 24 ur na dan, po porodu pa se vse skupaj krepko spremeni in preprosto ne zmorem. Visoke pete so lepe, vendar ne pretiravajte, saj poskrbijo za napačno krvno cirkulacijo, ki seveda povzroča ne le celulit, temveč tudi druge tegobe, kot so denimo krčne žile in žilice. V pisarni imejte na sebi nekaj udobnega in nizkega, že to je ogromno za zdravje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Sintetično spodnje perilo

Pisala sem že o tem, kako sintetika ni zdrava, če pa je povrh vsega še oprijeta pri pasu, je prava katastrofa. To velja tudi za tangice, ki na prvi pogled izgledajo zelo nedolžno, vendar niso. Izberite bombaž, saj so bombažne hlačke, denimo s čipko, zelo lepe in nič mamkaste.

Nedrčki s preozkimi naramnicami

Ker je celulit lahko prisoten tudi na rokah, ne le na nogah ali zadnjici. Ozke naramnice, sploh v primeru večjega dekolteja, pomenijo, da je vsa teža na ramenih, tako pride do blokade v cirkulaciji in nabiranja celulita na rokah. Pri starejših ženskah je vedno tako, da imajo rade pokrite roke, saj se na vrhnjem delu nabira celulit; razlog je tudi napačen nedrček.

Vir: Pinterest

Ozki pasovi

Lepo je, če nosite pas, a vsekakor ne sme biti preveč ozek, saj boste težko dihale, pri sedenju pa boste imele veliko težav. Imejte torej v mislih, da mora biti ta predel zelo svoboden; ozek pas lahko povzroči celulit na nogah ali rokah, odvisno od tega, kako je postavljen.  Pas torej da, a na pravi način. Kot vidite vse, kar je preozko, povzroča velike težave!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.