Nova serija, ki je spodbudila modno izražanje

Netflix je spremenil pravila igre gledanja televizije. Če smo včasih pridno čakale vsak teden za le eno epizodo svoje najljubše serije, je sedaj s pomočjo Netflixa zgodba čisto drugačna. Tako lahko v enem večeru, dveh ali treh pregledamo celo sezono serije in hvala bogu ima Netflix res veliko ter raznoliko zalogo za vsak okus, pa tudi razpoloženje. Tovrstno gledanje ponavadi ne pusti velikega pečata na meni in težko se zgodi, da bi me katera izmed serij tako navdušila. Pred kratkim pa mi je prijateljica predlagala, da si pogledam novo serijo po imenu Euphoria in to je bila ena izmed tistih serij, ki si je ne moreš ogledati “na hitro”. Ta prikazuje kruto realnost nove generacije. Najstniki, ki pripadajo novi generaciji Z, se spopadajo s temačno platjo odraščanja in vsem, kar pride zraven, kot so droge, nasilje, spolnost, družbena omrežja, različne aplikacije za zmenkarije in še mnogo drugega.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Serija je res vredna ogleda in s pomočjo te lahko skozi kukalo pogledamo stanje trenutne družbe. V Euphoriji pa je še en element, ki navdušuje, in to je moda, z lepoto, ki ni podobna ničemur, česar smo vajeni na naših malih ekranih. Igralke v seriji, med katere spadajo tudi velika imena, kot je Zedaya, ki je v modnem ter filmskem svetu dobro poznana, in Hunter Schafer, trans model, ki je predhodno delala z modnimi hišami, kot so na primer Miu Miu, Dior Couture, Marc Jacobs in ostale. Make-up je izredno opazen; glavni elementi so drzne kombinacije odtenkov, živahne barve, poudarjene oči in bleščice, ki so sprožile nov trend. Če samo pogledate na youtube, lahko takoj opazite, da je obsesija poigravanja z Euphoria make-up smernicami resnična. Veliko lepotnih gurujk je poizkusilo samostojno ustvariti videz, ki pa zahteva obilico kreativnosti.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Tudi na področju izbire oblačil so v koraku z modo in nekaj kombinacij ima izredno retro pridih. Oblačila so orodje, s pomočjo katerega se igralke v seriji izražajo in s pomočjo mode sporočajo, kdo so. Na spletu veliko trgovin ponuja posebej izbrana oblačila, ki spominjajo na modno izbiro v nanizanki in nekatere kreacije pokažejo več kože, kot jo skrijejo. Seriji napovedujejo še veliko več uspeha in jaz že komaj čakam, da se na Netflixu prikaže druga sezona.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.