Usnjen look kot iz filma

Tako nekako naj bi deloval letošnji jesenski look, ko si omislimo veliko usnja. Matrica in podobni filmi so to prehodno sezono postali vodilo usnjenih kombinacij, ki pogosto nosijo pridih futurističnosti, hkrati pa vse skupaj deluje tudi tako, kot da se bomo v službo ali po opravkih vsak hip odpeljale s težkim motorjem. Zaželeni so od glave do pet, z dodatki, kot so drzna sončna očala, čepica in pas, za piko na i pa je v tem primeru resnično potrebna tudi samozavestna drža.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Najpopularnejše so seveda kombinacije usnjene jakne, usnjenih hlač in usnjenih gležnjarjev, seveda pa je stajling primerkov še veliko več. Tu so mini in midi krila, tesno oprijete obleke brez rokavov, pod katerimi nosimo bazične srajce, boho bluze in tanjše pulije, prav tako nas še ne zapuščajo kratke hlače, zelo kul pa bomo tudi v usnjenem kombinezonu. Med barvami je dovoljenega nekaj razpona, pa vendar se vse skupaj vrti predvsem okoli črne in bele, rjave in nude, rdeče in modre, pa tudi zelene in vijolične.

Hermes
Tom Ford
Off White
MSGM
Burberry

Lahko si omislimo minimalistične kose, a usnje tokrat najpogosteje vsebuje mnoge dekorativne elemente, sploh žepe in zadrge, močne šive in pregibe, vezalke in nete ter še in še. Nekoliko manj je letos zaznati kombiniranja z nežnejšimi materiali, kot so čipka, svila in podobno, a to še ne pomeni, da ne pridejo v poštev. Sploh so modne maksi, temačnejše obleke s potiski ter usnjena jakna in seveda že neštetokrat poudarjeni usnjeni škornji oziroma gležnjarji, prav tako pa se te mesece poigrajmo še s color blockom, volumnom in asimetrijo.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.