Ker prihaja lepa sezona, je tukaj članek na temo oblek, ki si jih lahko privoščijo ženske z oblinami. Mnogokrat namreč dobim sporočila z vprašanji, kakšne naj bi bile “ta prave” obleke za tiste, ki niso prav vitke in visoke, ali si lahko privoščijo barve, kako je z rožami in vzorci, kakšna naj bi bila obutev … Moda nam danes ponuja res veliko kosov, tudi v večjih številkah, če jih morda pri nas ne najdete, pa je vedno dobro, da pogledate tudi splet. V Ameriki denimo so res specializirani za večje številke, prav tako najdete kar nekaj dobrega v Franciji (da se izognete carini) in Italiji (znamka Elena Miró ostaja vodilna na tem področju). Tudi Nemčija ima svoje znamke, s pravimi dodatki pa lahko dosežete res veliko.

Če ste v iskanju prave obleke, stavite predvsem na ta trik: naj bo prepasana, tako imenovana ovita, z V izrezom in, če je le mogoče, iz jerseyja. Zdaj sem res naštela vse, kar mora imeti lepa obleka za velike obline. Ključno je, da se dobro prilagodi telesu, zato mora biti material elastičen. Hkrati jersey dobro diha, zato se ne boste potile, kar je v toplih mesecih ključnega pomena. Glede barv lahko stavite prav na vse, kar vam je všeč, z rožami vred; načeloma drži, da je bolje, če so vzorci majhni, a osebno menim, da je važno počutje. Če so vam torej všeč velike rože in jih z veseljem nosite, potem je tako tudi prav. Ovita obleka ima tudi prednost, da zelo dobro poudari dekolte, ki je običajno pri ženskah z oblinami tudi zelo prisoten. S pravim perilom lahko dosežete prav seksi videz! Pas na obleki omogoča, da jo prilagodite postavi, kar je res super.

Tudi čipkasta obleka zna biti prava izbira, če je model primeren. V tem smislu pazite na dolžino, da ne bo prekratka, ker vam potem podari nekaj nepotrebnih kilogramov in poudari stegna, kar ni dobro. Raje midi, vsaj do kolen ali do tal; še najbolj primerne so obleke, ki gredo rahlo na A, torej ne popolnoma oprijete.

Komentiraj