Obleke za maturante, poslovneže in ženine

Med najboljšimi modnimi stvarmi, ki jih imamo pri nas in so dejansko narejene v Sloveniji, je tudi znamka Sens. Od samega začetka sem občudovala strpnost in trud oblikovalke Zlate Zavašnik, saj je bila skozi osredotočena na cilj ter s kvaliteto in odlično domišljijo ustvarila imperij moških oblek, ki niso nikoli izven konteksta. Kar želim povedati, je, da četudi je njen moški tu in tam ekscentričen, ostaja eleganten in šik; to lastnost zelo cenim, sploh pri moški modi, ki marsikdaj postane, v želji po nepotrebnem eksperimentiranju, pravi cirkus. A to ni Zlatin primer in tukaj je nekaj odličnih idej za navdih, za vse, kar pride: valete, maturantski plesi, poroke in, jasno, poslovni moški, ki so vedno njena prioriteta.

Moška moda Sens
Oblikovalka znamke Sens, Zlata Zavašnik

Ženin

V najnovejši modi znamke Sens se vse povezuje. Obleka je lahko krojena iz elegantne svetleče modre tkanine ali modrega žakarda, ali pa je v ospredju naraven slog in je izdelana iz svetle bež lanene ali volnene tkanine. Obleka ima lahko dodan podovratnik, ki ga moški po dogodku odstrani in obleko nosi kasneje tudi v službene namene. Verižica je lahko na kravati ali fazoni. Obleka se torej zlije z okoljem in med nošenjem ustvari dobre občutke, kar je na ta dan še kako pomembno.

Posloven moški

Tudi pri tej skupini so novosti, predvsem v materialu. Običajno poslovnež ceni udobje, zato so volnene tkanine z več elastana ali obleke, narejene iz jerseja, zelo zaželjene. Modra je še vedno v ospredju z vsemi, tudi novimi odtenki. Barva lešnika in svetlo bež pa sta zmagoviti za poletno obleko, ki je lahko tudi iz lanu. Veliko je zabrisanih črt in kara.

Maturanti

Na tem področju so zanimive nove barve, kot sta zelena in bordo ter svetli bež odtenki. Tukaj so tudi novi dodatki, pašček na žepu, verižice na sprednjih delih ali telovnikih, ki imajo fazono in so lahko samostojen kos (zelo primerno za fante, ki imajo v kratkem maturo ali valeto). Presenečajo drzne in nepričakovane barve, kot je denimo zelena. Oblikovalka ostaja zvesta odličnim suknjičem, ki so res brezhibno krojeni in primerni za več priložnosti. Tako dvoredni suknjič iz jeansa postane kos, ki ga lahko maturant nosi tudi kasneje.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.