Ostajamo zveste minimalističnim petkam

Približno dve leti nazaj so jih kar naenkrat vse modne hiše uvrstile v sam vrh poletnih petk in od takrat dalje minimalistične sandale obožujemo do te mere, da jih nekatere nosijo celo v hladni sezoni, ko temperature padejo že precej nizko. Gre za čevelj, ki od nas sicer zahteva lepo, negovano in urejeno stopalo, pa vendar je to tudi model, ki čudovito podaljša nogo ter zato več kot odlično pristoji skoraj vsaki garderobi. Ta retro trend preteklih devetdesetih je torej močno zaznamoval žensko podobo in čeprav drži, da vse odločneje izbiramo udobnejše in predvsem nosljivejše sandale, ta model ostaja v samem vrhu obutvenih trendov tudi tokrat.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Znova se torej vračajo sandali z visoko, srednjo in še najraje mini petko, ki jih krasijo drobni, tanki paščki, ki se elegantno ovijajo okoli našega gležnja. Lansko vročo sezono so med oblikami prevladovale predvsem tiste super oglate, medtem ko letos seveda te ostajajo z nami, a vendar ne v takem navalu, kot bi morda pričakovale. Nekako se zdi, da se ženske vračamo k nežnosti in eleganci, kamor pa seveda sodijo tudi bolj zaobljene, bolj prefinjene linije, tudi v tem primeru.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Lahko stavimo na povsem osnoven model, v črni, beli, rjavi ali nude, a vendar so trendi tokrat ponudili še veliko več. Izredno modni so minimalistični sandali v barvi lavande, v rumeni, pink, modri in zeleni, z drobnimi, včasih komaj opaznimi dodatki kristalov, naborkov in/ali biserov, nekoliko nenavadna pa je sem ter tja celo petka, kjer so se modne hiše večkrat poigrale z opaznimi, vsekakor statement oblikami.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.