Osvojila nas bo sončno rumena barva

Med vsemi barvami in odtenki, ki jih lahko letos izberete, je tudi rumena. Všeč mi je zato, ker zna prav presenetiti, sploh v kombinaciji z bež in zlato. V tej različici namreč postane res sofisticirana in zna podariti kakšno super lepo večerno obleko, ki še bolj poudari zagorelost kože. Rumena je torej barva poletja, prikliče sonce in lepo vreme, osvežilno limonado in še kaj. Tako v umetnosti kot v vsakdanjem življenju se je okrog rumene barve ustvarila bogata simbolika, kar pomeni, da je ta barva povezana z več kot enim pomenom. Predstavlja tako nekatere naravne elemente kot tudi določene občutke in različne abstraktne koncepte.

Rumeno radi nosimo zato, ker vpliva na naše počutje in vedno podari določeno mero optimizna. Povezana je s svetlobo, kar je ugotovil tudi Goethe. Zaradi tega je prav rumena barva tista, ki označuje sonce, njegove žarke in celo toploto. Vse to je povzročilo, da je rumena postala simbol pozitivnega, močno sije in je dobro nasprotje drugim barvam. Zanimivo, da je lepa bodisi s črno ali belo, lahko pa jo nosimo tudi samostojno, saj izraža radost in veselje.

Twinset Milano
Twinset Milano

Lahko si jo omislite tudi za kopalke, kar se mi zdi res super: na tem področju imate pestro izbiro, od tradicionalnih bikink do celih, in če vam je všeč nekoliko bolj dovršena podoba, potem le izberite tudi dolgo obleko, seveda bombažno, ki jo boste nosile tudi na plaži.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.