Lepotni trendi narekujejo poudarjene oči

Sprememba letnega časa je idealen čas za zamenjavo ličil. Ko se temperature dvignejo, pogosto zamenjamo težke podlage s popolno prekrivnostjo za lahkotnejše ter izberemo barve, ki se odlično ujemajo z našo poletno garderobo. Trendi na področju make-up videzov narekujejo, da se bo vse vrtelo okoli poudarjenih oči. Metalna senčila so izbira, ki poskrbijo za glamur ne glede na priložnost. Zlata in srebrna sta stalnici, ne bojte se poigrati tudi z barvitimi metalnimi odtenki. V poštev pridejo tudi barvne kombinacije, colorblocking za katero je potrebno pogledati barvno kolo ter nasprotne si barve, ki bodo prišle do izraza.

In ravno pop of color oziroma kanček barve bo tisti lepotni trend na očeh, ki bo poskrbel za poletni pridih. Tega lahko nanesete na različne predele oči s pomočjo prej omenjenega senčila, barvic ter eyelinerjev. Že nekaj časa je tudi med slavnimi zaželeno nanašanje kančka barve le v notranjost oči, rjavooke si privoščite rumeno, modrooke rožnato in zelenooke oranžno. Pri izbiri popolnega odtenka, da bodo vaše oči zares izstopale, bodite pozorne na barvne nianse v vaših barvah in kaj vam pristaja.

V zadnjem času je mogoče opaziti velik poudarek na spodnjem predelu očesa. Torej zgornja veka je brez ličil, senčil ali eyelinerja, le malce maskare poskrbi za definicijo. Spodaj pa lahko uporabite barvita senčila ali barvice, tej nujno linijo dobro zabrišete s pomočjo vatke ali čopiča. Če imate opazne podočnjake, poskrbite, da ne bo barvna črta preveč dol, saj lahko to še bolj poudari.

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.