Stojimo na pragu najhladnejših mesecev in čeprav sem ter tja kak dan še deluje povsem jesensko, je prav zdaj čas, da garderobi prehodne sezone pomahamo v slovo vse tja do pomladi ter na dnevni red postavimo vse tiste najdebelejše kose naše domače omare. Znova se v mrzlih jutranjih urah naše misli po toplino zatekajo k pleteninam, zato je edino prav, da se tudi letošnjo zimo ovijemo v nekatere prečudovite, super debele, lahko celo oversize primerke.

Pinterest
Pinterest

Znova so nam modne hiše pripravile prelepo paleto raznoraznih debelo pletenih puloverjev in pulijev, jop in brezrokavnikov, med njimi pa vlada vse prej kot bazičnost oziroma enoličnost. Ne glede na izbrano pletenino poudarki slonijo predvsem na ovratniku, napihnjenih in lepo oblikovanih rokavih, posameznih vezeninah ter še posebej sami tehniki pletenja. Gre za zelo ženstvene kose, v katere se z veseljem ovijemo, kot bi si nadele našo najljubšo odejo, hkrati pa so to tudi kosi, ki se jim prilegajo mnoge preostale modne zapovedi te zime.

Pinterest

Pri vsem skupaj ne pozabimo na barve, kjer so debele pletenine še najlepše v družbi svetlih in nevtralnih tonov, kot na primer z belo, sivo, nude, kavno rjavo, tu pa je še cel nabor pastelnih tonov, tokrat še posebej zelena, vijolična in pink. Pri zajetno pletenih puloverjih in pulijih so v zadnjih letih dominirali tisti skrajšani, cropped modeli, a zdi se, da se od njih, sicer zelo, zelo počasi, pa vendar poslavljamo ter odprtih rok pozdravljamo normalno ali kar super dolge primerke, še posebej v izjemno mrzlih dneh. Za popoln look dodajmo še ozke ali retro hlače, bazično srajco ali tanjši puli, tudi body ter udobno obutev, kjer letos prevladujejo loafer čevlji in škornji.

Komentiraj