Znani so zmagovalci natečaja Inspired by you

Mladi oblikovalci so imeli mesec dni časa za pripravo obsežnega projekta – oblikovanje dodatka za Samsung Galaxy Z Flip4. Na natečaj Inspired By You se je prijavilo kar 28 ustvarjalcev, zato članice strokovne komisije, Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic, niso imele lahke naloge. “Presenečena sem, koliko izvirnih zamisli smo prejeli in kako je bila celotna izbira dobra. Poleg tega pa tudi, da so oblikovalci dobili odlično priložnost, ne le pokazati svojega potenciala s skicami, temveč svoje zamisli tudi uresničiti,” je povedala Bojana Fajmut. Po tehtnem premisleku so se odločile, kateri so bili tisti sodelujoči, ki so najbolj navdušili z edinstvenim pristopom pri reševanju zahtevnega izziva. Alja Horvat je poudarila: “Rešitve so res navdušile, a predvsem nam je bilo všeč to, da smo lahko videle tudi prototipe izdelkov, ki so resnično zaživeli, ko so bili postilirani z oblačili.”

Nina Jagodic pa je razložila, s čim jo prepričala zmagovalna kreacija: “Je sveža, izdelek je uporaben, sledi filozofiji trajnosti in je izredno lepo izdelan. Poleg tega pa je oblikovalka Zala Jenček stik s slovensko oblikovalsko tradicijo našla v elementih slovenske narodne noše.” Z natečajem pri LJFW krepijo svojo zavezo spodbujanju ustvarjalnosti in promociji na področju modnega oblikovanja. “Veseli me, da imamo partnerje, ki v modnem oblikovanju prepoznajo dodano vrednost in z nami soustvarjajo nove zgodbe. S tem projektom ponujamo priložnost mladim slovenskim kreativcem, ki so ponavadi izredno aktivni, a jim primanjkuje možnosti predstavitev svojih izdelkov. Ko pa njihove stvaritve ugledajo luč sveta, se marsikdaj pojavi ime, ki sije še dolgo. Nenazadnje so na naših pistah in prireditvah prvič zasijali tudi Janja Videc, Matic Veler in Anja Medle, če omenim le nekaj
danes prepoznavnih imen s sveta mode. Prepričana sem, da smo tudi tokrat našli
kreativnega ustvarjalca, ki bo navdušil na pisti prihajajočega Ljubljana Fashion Weeka,” je o natečaju povedala izvršna producentka Ljubljanskega tedna mode Melinda Rebrek.

“Tako moda kot tehnologija delujeta kot podaljška posameznikove osebnosti. Samsung in LJFW sta želela s tem natečajem mlade vzpodbuditi k razmišljanju o lastni identiteti in izražanju kreativnosti. Veseli nas, da lahko s tovrstnimi projekti ne samo podpiramo mlade pri razvijanju njihove osebnosti, ampak jim tudi ponudimo priložnost, da svoje kreativne zamisli delijo s svetom. Samsung Galaxy Z Flip4, pametni telefon, ki je v središču tega projekta, je priročen, moden in prilagojen sodobnemu življenjskemu slogu in prav takšne so tudi ideje, ki so nam jih danes predstavili mladi ustvarjalci,” je povedal vodja prodaje mobilnega segmenta pri podjetju Samsung Electronics Slovenija Bernard Purkart.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.