Viva Magenta bo barva 2023!

Pantone Color Institute je napovedal novo modno barvo 2023, Viva Magenta s kodo 18-1750, ki bo vplivala na modo, lepoto, umetnost, tehnologijo in dizajn v prihodnjem letu. Energična in živahna barva, ki jo navdihuje narava in izhaja iz rdeče družine. Simbol moči, poguma in razposajenosti, ki predstavlja tudi veselje in optimizem. Močna barva, katere namen je spodbuditi k eksperimentiranju in izražanju brez meja. Barva je navdihnjena predvsem z rdečo barvo košenilje, enega najdragocenejših in starodavnih naravnih barvil, močna in svetla ter predstavlja neločljivo vez s silo narave, kot je pojasnil izvršni direktor Pantone Color Institute, g. Leatrice Eiseman.

Viva Magenta, barva leta 2023
Viva Magenta, barva leta 2023
Viva Magenta, barva leta 2023
Viva Magenta, barva leta 2023
Viva Magenta, barva leta 2023

Govorimo o senčeni rdeči, ki je zelo blizu karminu, v popolnem ravnovesju med toplimi in hladnimi odtenki. Vzporedno je Pantone začel s projektom “The Magentaverse” v sodelovanju z Artechouseom, vodilnim na področju multimedijskih tehnologij. Metaverzum, ki ga je v zadnjem letu sprejelo vse več blagovnih znamk, nam s pomočjo Pantona omogoča, da se potopimo v vrsto čutnih izkušenj ob upoštevanju duha Viva Magenta. Poleg tega Pantone 3. decembra v Miamiju otvori tudi razstavo, posvečeno barvam.

Pantone predlaga različne barvne kombinacije, ki se ujemajo z barvo Viva Magenta, od toplejših odtenkov, kot so rahlo oranžni toni, rdeči in oker, do bolj čisto hladnih odtenkov, vključno s sivimi, vijoličnimi, rožnatimi, taupes in bolj hladno rjavo. Več znamk nam pokaže, kako nositi to čudovito barvo, od Luise Spagnoli, ki jo kombinira s črno, najbolj preprosto kombinacijo, s katero je nemogoče zgrešiti, do Motivi, ki izbere kombinacijo s svetlo pudrasto rožnato. Videz v barvi Viva Magenta z belimi detajli je prav tako čudovit, saj je bela barva omejena le na dodatke. Toda barvne kombinacije s tem odtenkom so praktično neskončne in vedno zelo zanimive!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.