Pet krajev, ki bi jih rada obiskala

Obožujem potovanja in če bi bilo možno, bi živela s prtljago v roki in letalsko vozovnico, svobodna kot ptica in srečna zato, ker nikjer ne bi imela korenin. To je tisti del mene, ki ni niti malo “rak po horoskopu” in tu in tam postane tako glasen, da ga ne znam več utišati. Dejansko mi potovanja pomenijo vse in ko razmišljam o svojem delu, poslu in ustvarjanju, vem, da najbolj rastem takrat, ko se soočam z drugačnimi kulturami in si tako dam možnost živeti drugačno življenje. Sicer ne vem, kam me bo pripeljala pot, niti ne vem, kdaj bodo vsa ta potovanja na vrsti, a tukaj je pet krajev, ki bi jih res rada obiskala, zato lahko le rečem, da me še čakajo in se jih iskreno zelo veselim.

Amalfi obala v Italiji

Morda je za vse kriv Instagram, ali niti ne, ampak ta obala ima nešteto lepih kotičkov in vem, da bi se vanjo zaljubila. Ah, la bella Italia, come mi manchi! Res jo pogrešam in srčno upam, da bo kmalu vse tako, kot včasih, da bom lahko v potovalko dala najlepše bombažne obleke in ogromno belih kosov ter odpotovala prav v Amalfi, s trakom v laseh in rezervacijo za super čaroben star hotel s patino. Amore a prima vista – ljubezen na prvi pogled.

Amalfi – Italija
Amalfi – Italija
Amalfi – Italija
Amalfi – Italija

Nantucket island – ZDA

Ko sem slabe volje, žalostna ali imam vsega dovolj, naredim vedno eno in isto: na Pinterestu vtipkam Nantucket in sanjam. Ne vem, zakaj, ampak ta kraj me prav kliče, in to od nekdaj, vendar ga še nisem obiskala. Gledam svetilnike, retro plaže, bujne rože povsod, čudovite bele hiše in ogromno lesa. Kraj za dušo, inspiracijo, počitek. Zdi se mi, da se je tukaj čas ustavil in zna biti, da so tudi ljudje nekoliko drugačni. Zelo sem srečna, ko zaznam kraje, ki ne sledijo noremu svetu, temveč znajo obdržati svoj ritem. Neprecenljivo.

Nantucket island – ZDA
Nantucket island – ZDA
Nantucket island – ZDA
Nantucket island – ZDA
Nantucket island – ZDA
Nantucket island – ZDA

Francija – malo drugače

Saj vem, da je Pariz super, a podeželje je druga zgodba. Tiste majhne hiše, domače olje, lavanda, ljubke trgovine z rafijo in nizkimi sandali, odlična hrana, počasen tempo življenja. In potem narava, ki kar jemlje dih, neskončna polja, močno sonce, ki te naredi utrujeno, in skok v bazen z ledeno vodo. Bosonoga se sprehajam povsod in zdi se mi, da sem povsod na pravem mestu. Francija, podobno kot Anglija, nam resnično omogoča veliko raziskovanja in možnost, da odkrijemo kraje, ki nas popeljejo v drugo dimenzijo. Tudi gurmansko.

Francija
Francija
Francija
Francija
Francija
Francija
Francija

Ponovno Mehika

V Mehiki sem bila pred mnogimi leti in me je zelo očarala. Menim, da ponuja odlično mešanico med kulturo, naravo, prostim časom in lepoto prebivalcev. Imela sem tako razgiban dopust, da sem prav vsak dan počela nekaj novega, od raftinga do plavanja z delfini, od piramid do magične obale, za katero bi lahko rekla, da je edinstvena na svetu. In potem barve, vonjave, zgodovina … Vse je neverjetno in vredno ogleda.

Mehika
Mehika
Mehika
Mehika
Mehika
Mehika
Mehika
Mehika
Mehika

Oh, Toskana

Če ste že bile, ni potrebno preveč besed. Je čudovita in brezhibna. Idealna za poročno potovanje in hkrati za poroko, pripravite se na to, da se boste zredile in naredile toliko fotografij, da jih ne bo konec. Hrana, barve, morje, nujno potrebujete kolo in dolgo obleko z volančki, pa vzemite si čas za trgovine, ker boste tam našle kose, ki jih ni nikjer na svetu. In da, seveda se boste vrnile.

Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija
Toskana – Italija

Kaj pa ve? Kateri so vaši najljubši ali sanjski kraji?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

8 komentarjev
 1. Italija,Italija in se enkrat Italija…un amore per sempre
  Od toskane pa prav do juga…vse kar je lepega estetskega, kulinaricnega, do mentalitete…saj pravim…un amore per sempre

 2. Kenija, Tanzanija-Zanzibar, lani Kuba zelim si pa v Mehiko….pa Portugalska je bila super….in vedno meni draga moja Banja Luka

 3. Oh, tale izbor pa čisto po mojem okusu… Sama bi dodala še Dunaj, ker je tako klasičen in večen. Doha/Qatar zaradi sodobne arhitekture, ki je presegla moja pričakovanja. Grški otok Paros, ker je moje srce doma na jugu in sem zaljubljena v njihovo kulinariko in barve narave, v kombinaciji z modrino grškega morja in neba…

 4. Pozdravljena, Gospa Lorella,
  Tako rada vas spremljam, da ste mi postali že prijateljica.
  Jaz sem zaljubljena v Italijo. Vsako leto greva z možem vsaj enkrat tja. Lani sva prepotovala skoraj vso – po obsegu, začela v Benetkah in po vzhodni obali v peto škornja, čez podplat v prste in nato po zahodni obali navzgor.
  Komaj čakam, da greva spet.
  Pozdravček in objemček s Koroške,
  Irena

  1. Draga Irena, kako lepo! Mi je zelo všeč, da sem vaša prijateljica in hvala za napisano tr za dobre zamisli. Lep vikend in objem! xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.