Pismo bralke: kratki prsti in pravilna manikira

Danes imam malo drugačno pismo bralke Kaje, ki pravi tako:

Imam majhne roke in kratke prste, obožujem lake za nohte, a priznam, da so vse barve na mojih rokah malo čudne. Poznate modra kakšen trik, da bi bilo vse skupaj bolj všečno? Hvala, Kaja

Če so roke naša vizitka, potem lahko trdimo, da so nohti med prvimi stvarmi, ki jih drugi opazijo na nas in tudi mi na drugih. Zato je pomembno, da so nasploh roke vedno lepo urejene, nohti postriženi in prave oblike, četudi ne nosimo laka. Še bolj pomembno pa je, da so zdravi in že v osnovi prave barve, brez madežev, predvsem pa ne rumeno obarvani od starega laka (zato je vedno pomembno, da nosimo tudi podlak). Seveda obstajajo pravila, kako pravilno nanesti lak, saj prav tehnika nanašanja laka vpliva na to, kako bo noht izgledal.

Pinterest

Lak za nohte lahko celo vizualno spremeni obliko in dolžino nohta. Prav to je cilj t.i. “Italijanske manikure”. Lak je v tem primeru namazan tako, da vizualno podaljša nohte in celo prste. Večinoma se uporablja za klasično enobarvno ali za francosko manikiro. Trik je v tem, da čopič čim bolj približate obnohtni kožici, vendar se je ne dotaknete, in preprosto nanesete lak, tako da pustite prostor med kožo in lakom ob strani.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Nohtu lahko dodate dolžino tako, da potisnete obnohtno kožico ali jo odstranite. Ta način lakiranja je kot nalašč za vse, ki imate kratke nohte, nohte, ki se cepijo, ali preprosto take, ki ne rastejo. S tem načinom lakiranja se lahko izognete podaljševanju z gelom ali konicami in se tako izognete dodatnim poškodbam, ki bi nastale zaradi cepitve nohta. Potem je tukaj francoska manikura, ki je nekoliko bolj “okrogla” od klasične, izgleda bolj kot črka “u” in ravno to vizualno podaljša noht. Torej, če vam je všeč tudi ta klasika, si jo mirno privoščite. Italijanska manikura je namenjena predvsem osebam s širokimi in kratkimi nohti. Tistim, ki že imate ozke in dolge nohte, boste s takšnim načinom lakiranja nohte dodatno vizualno zožili, če pa boste na takšnih nohtih delali z gelom, bo ta bolj viden.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.