Podrobnost, ki bo močno vplivala na podobo te pomladi

V zraku je že rahlo čutiti pomlad, to nam oznanjajo tudi narava ter žvrgolenje ptic in čeprav so temperature sem ter tja še zelo nizke, sploh tiste nočne, pa bližine toplih mesecev preprosto ne moremo spregledati. V modnem in lepotnem svetu se pomlad prebuja že vse od novega leta in do danes je večina modnih skrivnosti že povsem razkrita. Poleg že večkrat omenjenega udobja in praktičnosti kar nekaj pozornosti vzbujajo tudi prijetne, mamljive barve, ki jih spremljajo zanimivi in ponavadi močno opazni detajli. O pravi poplavi napihnjenih rokavov, o biserih in prosojnosti, o usnjenih pasovih in ostalih podrobnostih smo že veliko pisale, medtem ko je tu še en detajl, vreden omembe. Gre za žepe, in to ne tiste navadne, skrite, temveč predvsem velike, opazne, morda obrobljene, pogosto pa kar v statement vlogi, ki v bistvu naredi celoten look.

Trend poudarkov na žepih vsekakor ni nov, njegovo priljubljenost je bilo zaznati že lani, pa vendar to pomlad razkriva nove čare, ne le praktičnosti, temveč tudi izredne dekorativnosti. Predvsem se radi pojavljajo na jaknah in prehodnih plaščih, večno delujejo na jopah, prav po klasiki pa zadišijo na srajcah, bluzah in oblekah, kjer pogosto prikličejo kolonialni stil. Nekaj posebnega so žepi pri puloverjih, sploh pri pulijih, tokrat tistih s kratkimi rokavi ali celo brez teh.

Chanel RTW Spring 2021
Pinterest
Fabiana Filippi pomald 2021
Fabiana Filippi pomald 2021
Eleventy pomlad 2021

Naša podoba bo tokrat delovala izredno dodelano tudi takrat, ko bomo v svojo spomladansko podobo vključile must have brezrokavnike s prostornimi žepi, modni pa ostajajo tudi žepi na krilu vseh dolžin ter pri hlačah, spredaj in zadaj ter celo ob straneh, kjer vsekakor v hipu pridobimo tisti retro look po vzoru preteklih 60., 70. in celo 90. Skratka veliki, bohotni žepi so znova zelo IN, njihova raznolikost in dostopnost pa tokrat dopušča vključevanje v našo vsakdanjo podobo ne glede na starost in/ali osebni stil.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.