Poletna mala črna, še vedno super seksi!

Ni kaj, ponovno pišem o črni in čeprav veste, da sem človek v barvah, priznam, da mi je všeč tudi črna. Sofisticirana in globoka, kot poletna noč, po svoje zelo praktična, čeprav sem še vedno v dvomu, ali je mala črna boljša izbira od male bele … Hmm… o tem bi lahko še debatirali. A dejstvo je, da je črna še kako živa in prisotna, zato je lahko marsikdaj lepa izbira, če se v njej tudi dobro počutimo.

The Row
A’Marie
Nina Ricci
Bottega Veneta
& Other Stories
Massimo Dutti
Height

Pomen črne barve

Bodisi, da želite zaščititi čustva drugih, bodisi da zahtevate, da vas ljudje spoštujejo – nošenje črnih oblačil drugim pošilja sporočilo. Predstavlja nekakšno ograjevanje od sveta in obračanje k lastni notranjosti, zato so jo prevzeli tudi v krščanski liturgiji. V Evropi velja tudi za barvo žalovanja. Sicer je zelo odvisno, kako jo kombiniramo, denimo z rdečo pridobi močan erotični naboj.

Kdo jo nosi

Zanimivo je, da se ženske v črnem ne želijo izpostavljati, zato tudi nosijo oblačila v tej barvi, ki naj bi signalizirala prestiž. Tudi psihologija barv povezuje črno barvo s prestižem in močjo. Od nekdaj je črna barva simbol za žensko ali moškega, ki ima vajeti v rokah. Zato je tudi tako prisotna na poslovnih sestankih in v svetu biznisa. V resnici črna poskrbi, da se počutimo mirni in da imamo stvari pod nadzorom.

Uterque
Kiki de Montparnesse
H&M
Uterque
Massimo Dutti
David Koma
Prada
COS

Kako jo kombinirati

Načinov je nešteto. Od jeans jakne do blazerja, od dodatkov z bleščicami do biserov. Vse je odvisno od tega, kam greste in ali jo želite pustiti samo ali popestriti z drugimi barvami. Črna gre namreč z vsemi barvami, zato lahko mirno eksperimentirate. Meni je zelo všeč s črno čipko in kakšnim posebnim dodatkom: denimo sandal s čipko ali čipkasto torbico, morda le čipkasti trak na čopu v laseh …

Kdaj jo vzljubiti

Poleti raje ne čez dan, tudi zato, ker je zelo privlačna za komarje, zato vam odsvetujem. Zvečer zna biti dobra izbira, sploh če greste na večerjo ali se odločite za sprehod po mestu, ki ga še ne poznate. Kombinirala bi jo z belo ali zlato, ker bo tako najbolj prišla do izraza. Ni nujno, da obujete visoke pete, če pa se boste odločile za japonke, vedite, da ji boste odvzele ves čar. Torej sem za nizke sandale, morda zlate ali tudi v kožni barvi, za prav preprost videz.

COS
Nicolas
Munthe
Vivienne Westwood
Sezane
Massimo Dutti
Sezane
H&M

Nekateri celo pravijo, da je  črna barva tista, ki nas ohranja najbolj hladne v poletni vročini in pri tem gre za osnovne fizikalne in biološke zakonitosti.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.