Pomlad v intenzivnih barvah

Najbolj uživam takrat, ko sem v barvah in zadnje čase je tako, da so lahko tudi zelo intenzivne in me prav nič ne moti. Tisti, ki me pozna, dobro ve, da sem zaljubljena v pastele in najbrž je nekaj na tem, da se v nežnih odtenkih dobro počutim. Letošnja pomlad prinaša prav divje barve in jih z veseljem pozdravljam ter objamem, saj menim, da radosti ni nikoli dovolj. Ko sta se torej združila Nika Urbas, odlična stilistka, in Aleš Bravničar, eden izmed najboljših fotografov, sem preprosto vedela, da bomo na konju.

Foto: Aleš Bravničar

Nastala je modna zgodba za Supernovino revijo LifeStyle, ki dokazuje, kako so lahko barve uporabne, všečne in vsakdanje, kako ni prav, če se jih bojimo in kako grešimo takrat, ko nanje pozabimo. Zelo mi je bilo všeč, kako me je Nika spravila v kombinacije in kose, ki bi jih tudi sama v trgovini spregledala, a le zato, ker so bili resnično divji. In na koncu slikanja bi imela prav vse, tudi tiste kombinacije, ki jih nismo slikali zato, ker smo imeli že dovolj materiala. Škoda, saj sem se izredno zabavala in prav rekla sem si, da moram nujno napisati članek na to temo, ne toliko zaradi samih fotografij, temveč zato, ker vem, da se mnogo žensk, sploh pri nas, barv prav boji.

Foto: Aleš Bravničar

Pomlad prinaša koralno, rumeno, svetlo vijola (še vedno mojo najljubšo) in veliko odtenkov roza. Color block navdušuje tako kot pomešanje različnih potiskov. Na prvi pogled bi lahko rekli, da gre vse z vsem, a pravila še vedno obstajajo. V vsakem outfitu nujno najdite rdečo nit, brez katere ne bo šlo. Lahko gre za vodilno barvo ali vzorec, ključnega pomena pa je, da se v celoti dobro počutite. Če sem bila tudi sama na začetku prepričana, da bom v Supernovi, kjer je nastalo modno fotografiranje, zelo opažena, sem na koncu videla, da sem v center prinesla pomlad, kar mi je bilo zelo všeč. In ta teden, pravijo, bomo imeli izredno lepo vreme, torej zakaj ne?

Foto: Aleš Bravničar

Tudi barvne kombinacije, ki bi bile pred 30 leti skoraj prepovedane, so zdaj dobrodošle. Denimo rdeča in roza, lepi in energični, zelo modni in s pozitivnim sporočilom, se lepo podata tudi k bež barvi, ki vse skupaj dokaj umiri. V tej barviti zgodbi ne pozabite na dodatke, saj vsekakor ne drži načelo, da je manj več. Bodite kreativne, drzne in tako dobro razpoložene, da vas svet ne bo nikoli ustavil. Jaz sem bila navdušena nad potiski, sploh na dolgih oblekah so čarobni in prav ta model oblek je zelo primeren za dolge, poletne noči. Takih oblek pri meni ni nikoli dovolj!

Foto: Aleš Bravničar

Za pravo spomladansko vzdušje torej potrebujete dve stvari: rože in barvite modne kombinacije. Četudi ste za belo in črno, vedite, da gre za barvi, ki z lahkoto preneseta žive odtenke, in sicer tako, da prav živi odtenki znajo popestriti celoten videz. Ne bojte se barv in živahnosti; prav včeraj mi je stilistka rekla, da ljudje ne želijo izstopati in so raje del mase. Tudi prav, a s pomočjo barv odražate to, kar čutite in kdo ste. Jaz sem te dni sonce, ker se okoli mene vse prebuja in vesela sem, da je pred mano še ena čudovita pomlad, polna rož, svežega zraka in mehkih oblakov. Kaj pa ve, kje ste v tem trenutku življenja?

Foto: Aleš Bravničar

Želim vam lep dan in jasno, veliko sonca!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.