Pomlad zahteva celo čevlje s pikami

Pike so mi od nekdaj zelo všeč, ker so v mojih očeh simbol elegance in hkrati preprostosti. Pikčasta obleka je vedno top, prav tako že stokrat videna kombinacija med belimi in črnimi pikami. Določene stvari ne gredo iz mode in če ste kdaj v dvomu, kaj bi nosile ter kateri kos res poskrbi za prefinjenost, no, pike so vedno dobra izbira. Ko nam bo vesolje malo bolj naklonjeno in bomo kot mravljice šle na sonce, potem na tržnico, na kavo s prijateljico in Aperol v Trst, nas bodo pike prav gotovo spremljale. Se strinjate?

H&M
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ampak moda od nas zahteva še več, in sicer to, da se poigramo tudi s čevlji. Čeprav so mi pike zelo všeč, bi osebno čevlje kombinirala z nekoliko bolj preprostimi outfiti, tako da bi čevlji dodali tisto piko na i. To je odlična odločitev za ženske, ki so veliko v kavbojkah in potrebujejo dodatek, ki bi stil dobro popestril. V letošnji pomladi v tem smislu ne bo težav, saj se pike nahajajo res povsod, tudi na sandalih, balerinkah, supergah, salonarjih in na torbicah.

Alexandre Vauthier
Aquazzura
Ganni
Charlotte Olympia
Paul Andrew
Reserved
Paul Andrew

Nenavadne oblike čevljev in salonarjev, s čudnimi a zelo izvirnimi petami so nas skoraj prepričale, k temu pa moramo dodati pike. Učinek je zagotovljen. Dva modela sta na prestolu in zdi se mi, da sta tudi dokaj nosljiva: salonar z malo petko kitten heels (kot ga imajo v Zari) in odprt sandal na pike, ki ne bo šel nikoli iz mode. Seveda so vam na voljo tudi večne balerinke in s kapri hlačami ne boste zgrešile. Zanimiv stil, kajne? Med materiali prevladuje saten, morda prav zato, ker so pike v snovi simbol elegance, saten pa je večerni material, ki gre z roko v roki s pikami.

Charlotte Olympia
Manolo Blahnik
Zara
Manolo Blahnik
Salvatore Ferragamo
Salvatore Ferragamo
Zara
Balenciaga
Zara

V letošnji pomladi je torej pozornost tudi na nogah.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

5 komentarjev
  1. Odlicno. Spet pike povsod. Letos si bom umislila se eno pikasto obleko, ker jih nikoli ni dovolj. Jaz sem si pa nabavila copate s perjem v pastelno roza barvi, da lazje prenasam to karanteno. Sandali s pikicami bodo pa prav kmalu na vidiku.

  2. Komaj čakam, da lahko svojo pikčasto mini oblekico oblečem za v mesto na kavo.
    In svoje mehke copataste balerinke, zamenjam za prave balerinke ali udobne sandale.
    Naj zaživijo pike, tudi izven moje sobe, ko pred ogledalom vsake toliko časa sestavljamo outfit za tople dni.
    P. S. Manolo petke so pa carske.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.