Ponovno aktualno: podaljški za lase

Po beneškem festivalu je prav nujno, da napišem vsaj nekaj vrstic na to temo. Po dolgem času je bila to prva rdeča preproga in hkrati možnost, da se zvezdnice in zvezdniki (no, predvsem ženske), pokažejo v najboljši luči. Med temi je bila blogerka Paola Turani, ki je morda še ne poznate, a živi prav zanimivo življenje in je, jasno, neskončno lepa. Pred kratkim se je Paola postrigla na paža, v Benetkah pa je ponovno imela zelo dolge in košate lase, tako kot včasih. In to je rezultat.

Paola Turani v Benetkah

Seveda gre za dobro aplicirane podaljške, kar ni vedno samoumevno. Podaljški so namreč ključnega pomena predvsem takrat, ko želimo doseči malo volumna, vendar jih ni enostavno najti, še manj naročiti po spletu (tveganje glede barve je kar visoko) in potem potrebujemo še frizerja, ki jih bo vstavil. To lahko naredimo tudi same, vendar je ključnega pomena praksa. Če so bili na začetku podaljški tako umetni, da res niso bili za nikamor, so danes postali zelo lepi in primerni za marsikatero priložnost, vendar je nujno treba paziti na naslednje stvari.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Podaljški so super, ampak niso primerni za zelo redke lase

V resnici potrebujete površino zato, da s pomočjo glavničkov, ki so že aplicirani na umetnih laseh, vstavite trakove z lasmi. Če so vaši lasje že zelo redki in poškodovani, potem je primernejša lasulja. Podaljški imajo tudi svojo težo in neizbežno je, da boste po njihovi odstranitvi tudi izgubil nekaj svojih las.

Barva podaljškov

Mora biti vaša. In če imate pramene, morajo imeti tudi podaljški pramene. Pobarvate lahko samo podaljšek, ki je naraven, torej ne umeten. Seveda je pravi las veliko dražji, vendar traja za vekomaj. Zato je težko kupovati po spletu, saj je s podaljški tako, da jih morate postaviti zraven glave in šele potem ugotovite, če so primerni.

Nega podaljškov

Bolje je, da so podaljški naravni in ne umetni; slednji so zelo podobni tistim, ki jih imajo lutke, kar pomeni, da bodo lepi približno štiri mesece, nakar se zavozlajo in jih ne spravite več narazen. Naraven podaljšek potrebuje nego: šampon in maska za lase sta super, potem pa jih feniramo in negujemo, kot bi bili naši.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Količina podaljškov

To je kar pestro področje. Za 100 % naravno pričesko potrebujete podaljške za obseg glave in kar dobro je, če so dvojni. Če so torej na trakove, ki imajo približno tri do štiri glavničke, je to vsaj pet podaljškov. Zdi se veliko, a tako boste dosegle naraven rezultat. Pazite tudi na to, ali so skodrani ali ravni. V bistvu morajo biti enaki kot vaši lasje.

Spete pričeske

Tukaj se boste lažje organizirale. Obstajajo že narejene kite, čopi in fige, ki jih samo pripnete in skrijete elastike ali špangice. To je res super pripomoček za takrat, ko se vam ne ljubi preveč čarati s svojimi lasmi. Tudi v tem primeru pazite na barvo, da ne bodo umetni lasje preveč izstopali.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
    1. Draga Jerneja, hvala za super pozorno oko ❤️ kito sem kupila v Milanu, v trgovini kjer so prodajali umetne lase. V bistvu ni obroc, so prav umetni lasje spleteni v kito ❤️ zelo komod in super za hitro frizuro. Ce kje zasledim ti javim!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.