Poroka v poznih letih: kako in kaj

Zanimivo, kako se trendi neprestano obračajo. Včasih so se ženske poročile zelo mlade, potem je prišlo obdobje, ko so prvič rodile pri 38 let, nakar smo s Covidom ponovno doživeli bum mladih mamici in mladih nevest, zdaj pa se spet govori o drugi, tretji, četrti poroki v pozanih letih. Beseda “pozno” je sicer zelo relativna, a recimo, da gre za poroke 50+, ki so lahko včasih tudi prve, sploh ni nujno, da sta ženin ali nevesta že ločena. Ta potreba po ljubezni pred matičarjem je zelo individualna rešitev; nekatere neveste imajo preprosto željo, za druge je nuja, za tretje je spet drugačen razlog, a nekaj ostaja enako: poročna obleka. Ne glede na to, koliko smo stare, je poročna obleka unikaten kos, ki ne sme biti “le navaden kostim” ali “pač bela oblekica”, mora biti poročna.

Če ste v tej situaciji, se vam morda na prvi pogled zazdi, da bi kričale »na pomoč«, kar je normalno: potrditev svojih občutkov pred oltarjem ali matčarjem je vedno pomemben korak. Še bolj pa je, če ste na to čakali do danes. Ne glede na to, ali se je vse skupaj zgodilo zaradi kariere in otrok, je poroka pri 50 letih čudovita odločitev. Trenutek življenja je vsekakor pravi, prav tako tudi razlogi, zakaj si to želite. Danes ste res prepričane vase in v cilje, ki ste jih dosegle; predvsem pa ste prepričanr v osebo, ki jo imate ob sebi, in veste, da bo z njo tudi ta avantura uspela. Ustvarjanje slovesnosti, ki bo izpolnilo vaše sanje in pričakovanja drugih, je možno, vendar je bolje upoštevati nekaj majhnih trikov; začeti z bistvenim in nato dodati svojo osebno noto, je prva in najpomembnejša od njih. V butiku Qualcosa di Blu v Trstu, najdete ogromno različnih kreacij in veliko je primernih za zrelo obdobje. Med temi so tudi kombinezoni in kostimi, noro šik, ker zelo dobro poudarijo postavo.

O čem sanjate za svoj poseben dan? Zagotovo sporočati vso ljubezen, ki ste jo vložile v to izbiro, ste dama, ki ima čudovite želje in še bolj čudovite sanje. Lokacija, bodisi v cerkvi ali na prostem, mora izražati vaš okus s spoštovanjem do detajlov in elegance. Rože, tkanine in barve se morajo uskladiti, da ustvarijo brezčasno vzdušje: v redu je izbira pastelnih tonov, če pa se želite premakniti k odločnejšim tonom, se ne pozabite osredotočiti na eno barvo in jo kombinirati z zelo svetlimi toni. Harmonija mora biti ključna beseda, presežek ne pristaja dami in niti njeni denarnici. Poročna obleka je skupaj z vami prava zvezda obreda. Morda o tem niste sanjale celo življenje, toda tista, ki jo boste izbrali, bo vedno povedala veliko o vas: o vaši preteklosti, sanjah, okusih odrasle ženske in vašem značaju. Poroka pri 50 letih morda ni prvič: a če bi bilo tako, snežno bela obleka še vedno ni priporočljiva, veliko bolje je, da izberete krem barvo, ki je vedno, resnici na ljubo, bolj sofisticirana. Puder, slonokoščena, biserno siva so odtenki, predvsem pa nikoli ne postarajo.

Vir: Qualcosa di Blu v Trstu

Bonton od vas zahteva, da ne pretiravate: z dodatki, izrezi, dekolteji, tančicami in na splošno vsem, kar vas dela spogledljive. Potrebujete lepo osebnost, a tudi treznost; pri 50. letih je eleganca pomembnejša od vsega. Ne pozabite, da je poroka pri 50. letih sinonim za svobodo, pa tudi za varnost, vendar se morate potruditi, da na svoj krožnik ne daste preveč sestavin. Dolga ali kratka? Mnogi vam bodo povedali, da je “boljše kratka” in da klasičen kroj ustreza petdesetletnicam. Jaz bi rekla, da je zelo odvisno od ženske, saj si nekatere denimo želijo dolgo obleko, torej zakaj ne? Ali pa so noro lepe v dolgi obleki, zato naj si jo prav tako privoščijo. Razmislite o tančici, morda ni potrebna, raje se poigrajte z lepo pričesko in lepimi dodatki v laseh. Slednji so danes res noro lepi in elegantni. Vedite, da ni nujno, da je poročna obleka pri 50 letih tradicionalna.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.