Povratek korzeta in kako ga nositi

Trajalo je več stoletij, preden so se ženske lahko znebile steznika, prsnega oklepa, pogosto utrjenega s kitovimi kostmi, ki je lahko umetno preoblikoval zgornji del telesa, tako da je dobil stožčast videz. Od okoli leta 1500 do 1790, datuma, ki sovpada z rojstvom neoklasičnega sloga, je steznik predstavljal instrument mučenja, ki je povzročal resne zdravstvene težave. Danes so se časi spremenili in korzet je postal seksi pripomoček, ki ga osebno zelo rada nosim s kavbojkami. Vem, ni najbolj enostavno.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zagledala sem ga v ljubi trgovini v Miamiju in takoj vedela, da bo šel z mano, seveda skupaj s kavbojkami. Zame je nujno dodati srajco, da se ne počutim preveč golo, čeprav je tudi v tem njegov šarm: da si zelo seksi. Torej korzet, kavbojke in lahka srajca iz bombažne gaze, top izbira za marsikatero priložnost. Seveda pa je korzet super tudi pod jopo ali blazerjem, denimo za posebno večerjo ali gala prireditev. V tem primeru bi kar izbrala črnega, saj je klasičen in hkrati zelo čuten.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pisalo se je leto 1939, ko je izšel znameniti film Victorja Fleminga Gone with the Wind, v katerem se boste nedvomno spomnili prizora, ko je Scarlett O’Hara dovolila, da so ji steznik zategnili in ga nato spretno in predano zavozlali. Morda ni več revolucionarno razkazovati spodnjega perila: po izčiščenem trendu nedrčkov in bodijev, ki se jasno in glasno pokažejo, ulična moda vrača stilsko rešitev izpred 30 let: steznik namesto topa ostaja danes zelo priljubljen. Skrivnost, da bo popolnoma seksi, je v proporcih in ne toliko v obliki, ki vam je ljubša (z ali brez naramnic, tila ali blaga). Tista značilna krivulja steznika, ki lateralno spremlja telo in kaže kožo, naredi videz naravnost seksi, tudi če pod njim najdemo par ponošenih kavbojk ali navadnih superg.

Foto: Zen

Kontrasti zmagujejo vedno in to je še en dokaz, kako se lahko dobro spoji kos spodnjega perila, ki je čipkast in zelo seksi, z navadnimi kavbojkami. A pozor: če ste že za steznik, ne nosite oprijetega jeansa, ker bo vsega preveč. In še zadnji nasvet: dodajte bisere, saj dejansko poudarijo žensko lepoto in so s korzetom noro lepi …

***Za tiste, ki vas zanima: korzet in kavbojke Anthropologie

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Pozdravljena Lorrela,
    hudo dobra kombinacija. Cudovita si!
    Korzeta ze nekaj casa ne nosim, mi je pa blazno vsec in danes si mi dala prav navdih, da grem v nakup in ga kombiniram z jakno in petkami.
    Pozdravcek.
    Debora

Leave a Reply

Your email address will not be published.