Pričeske za zrele ženske

Moram odgovoriti bralki, ki me že nekaj časi prosi za članek o pričeskah za zrele ženske. Tema je kar izziv, saj so pričeske načeloma povezane s kvaliteto las in skozi čas sem se naučila, da striktnih pravil ni; v zakulisju svetovnih revij so mi strokovnjaki za lase vedno povedali, da v kolikor zna ženska nositi dolgo, kratko ali srednje dolgo, potem s pričesko ni nič narobe. In seveda so na prvem mestu lepi in negovani lasje. Pa vendar, katere so pričeske, ki najbolje delujejo na zrelih ženskah?

Mehek paž

Tak, kot smo ga videle na Monici Bellucci, ki je postrigla svoje super dolge in črne lase. Ta dolžina ji zelo pristaja, tudi zato, ker je Monica ženska z oblinami, zato si lahko privošči kaj krajšega in prav gotovo ne izgubi ženstvenosti.

Monica Bellucci

Razmršeni paž do ramen

Robin Wright mi je v tem smislu zelo všeč, najbrž tudi zato, ker se prav vidi, da nima veliko las, zato se je odločila za pričesko, ki reši to tegobo. Všeč so mi tudi mehki valovi, ker delujejo zelo naravno, čeprav je jasno, da so narejeni z likalnikom.

Robin Wright

Najbolj enostaven paž

Kot ga nosi Sharon Stone in tudi v tem primeru gre za zelo enostavno pričesko, ki pa poudari obraz. Kot vidimo so na njem tudi gubice, kar se mi zdi čudovito, ker jih ne skriva s frufrujem ali kodri do ramen. Sicer je Sharon pač Sharon in vedno izgleda vrhunsko.

Sharon Stone

Kratko in s kodri

Jane Fonda je v tem smislu mojstrica! Meni je prav čudovita in ta slog mi je všeč tudi zato, ker zelo lepo poudari make-up. Rdeča šminka je skoraj obvezna, tako kot večji uhani. Je pa pričeska, ki žal zahteva kar bujne lase zato, da stoji, kot je treba.

Jane Fonda

Kratko in belo

Oziroma takšne, kot smo. Helen Mirren je pionirka tega stila, ki pa ni za vsako žensko. Sama mislim, da bi imela kar težavo z belimi lasmi in ne vem, če bi znala tako paradirati. Pa vendar … če je obraz lep, tudi to zna biti zanimivo.

Helen Mirren
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Ko si bom umislila pricesko primerno zase v letih.. ceprav nisem dalec, mi je raven paž do ramen ali frizura Jane Fonda s kratko sexi frizuro, ki jo predvsem ze leta nosi, zelo vsec.Tale s kodrcki jo postara. Robin Wright je vredna pozitivnega komentarja.

  2. Jaz pa sem prepričana, da bi se dalo z Robin narediti kaj lepšega, kot tile žalostni špageti… resnično deluje brezupno in zapuščeno, pa naj bo še tako lepo z likalnikom… ne.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.