Prihaja čas zagorele kože

Če bi me kot otroka vprašali, kateri letni čas imam najraje, bi brez premišljanja odgovorila, da je to poletje. No ja, do danes se je to že močno spremenilo in vsekakor najbolj uživam v pomladnih mesecih, tistih pravih, ko so dnevi čudovito topli, pa vendar še dovolj znosni, medtem ko noči ostajajo sveže, tako da je spanec kar se da prijeten. Če bi bilo po moje, bi ta občutek prehodne sezone razpotegnila kar preko celega leta. A bodimo iskreni, tudi ekstremno vroča poletja imajo svoj čar, sploh pa takrat postanejo pravljično sanjave naše podobe. Oblačila dobijo vonj po svežini in brezskrbnosti, v lase se nam prikradejo od sonca posvetljeni prameni, medtem ko koža postane lepo zagorela. Zdi se, kot da zaradi vsega tega naša podoba dobi mladostnejši look, predvsem pa drži to, da odtenki oblačil in ličil zažarijo v vsej svoji lepoti.

Pinterest

Na sonce, a previdno

Kot je do danes že povsem jasno, sonce ostaja tako naš prijatelj kot naš sovražnik, zato skozi poletje previdno z izpostavljanjem, predvsem pa si sončenje raje privoščimo v jutranjih in/ali poznih popoldanskih urah. Verjetno ni treba prav posebno poudarjati, kako zelo bistvena so pri tem zaščitna sredstva, vse od slamnatih klobukov in plažnih ogrinjal pa do obveznih krem, olj in losjonov z visokim zaščitnim faktorjem, kjer predlagam, da posežete predvsem po tistih brez dodanih dišav, sploh če ste, tako kot jaz, “srečnice” z občutljivejšo kožo.

Eucerin
Eucerin

Umetno je v tem primeru dobrodošlo

Torej vsa tista sredstva, ki nudijo lepo samoporjavitev tudi brez sončenja. Na trgu jih je ogromno in v resnici težko rečem, katero točno bi vam priporočila, saj se na koncu vedno izkaže tako, da se morda najpopularnejši izdelki na naši koži sploh ne bodo obnesli in obratno. Osebno so mi zelo všeč predvsem pene, ki jih lahko enakomerno razporediš po celem telesu ter ponavadi ne puščajo črt in lis, medtem ko za obraz nujno izberem temu namenjeno kremo, saj je ta predel pač toliko bolj občutljiv. A pozor, zavedajte se, da se vse skupaj rado pozna na oblačilih, sploh poleti, ko se tudi precej potimo in nasploh nosimo svetlejše tone.

St. Tropez
St. Tropez

Poudarimo zdravje tudi na obrazu

Bronzerji in osvetljevalci oziroma highlighterji v tem časovnem obdobju ostajajo naši najboljši zavezniki pri ličenju, tudi zato, ker jih lahko včasih uporabimo kar brez pudra ter tako na obrazu pričaramo povsem naraven, čudovito zagorel look. Predvsem bodimo pozorne, da se odtenek kar se da ujema z našo poltjo, njenim podtonom in celo z barvo oči in las, pri nanašanju pa si vzemimo čas in ne imejmo “pretežke roke”, saj smo drugače lahko kaj hitro kot klovn.

Catrice Sungasm
Catrice Sungasm

Ne pozabimo na lase

Sploh na plaži so dobrodošle rute, trakovi in pokrivala, s katerimi preprečimo, da se lasje preveč izsušijo, prav tako pa uporabljajmo kvalitetna sredstva za zaščito las pred agresivnimi sončnimi žarki, vetrom in vodo. Bolj kot olja bi priporočala raznorazne serume, nujno pa si zvečer privoščimo še masko, ki jo lahko za boljši učinek na laseh pustimo kar čez noč.

Bumble&Bumble
L’Oreal
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.