Prihaja Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana

V četrtek se bo v Ljubljani začel Mercedes Benz Fashion Week, ki je v zadnjih letih tudi pri nas postal stalnica. Na pisti tako občudujemo kreacije za naslednjo sezono in marsikdaj nas domači ter tuji dizajnerji zelo presenetijo. Odlična glasba in lepe obleke so idealna kulisa za spektakel, ki bo trajal do sobote in nam kot običajno ponudil pogled na domačo in tujo modno sceno. Tokrat sem se pogovarjala z Majo Bulc, priznano lastnico agencije Modelgroup, stilistko ter osebno nakupovalko, ki bo v sklopu tedna mode poskrbela za stajlinge.

Vir: Elle

Tokrat boš v sklopu MBFW pripravljala stajlinge, ki so ključnega pomena zato, da je celotna podoba privlačna in modna. Kako torej oceniš, kdaj je stajling dober?

Zame je vedno kvaliteta pred kvantiteto. Takoj opazim dobre materiale, ki jih ima ženska oziroma moški na sebi. Da pa je celotna podoba privlačna in modna, je potrebno še veliko več, izbira modnih dodatkov, nakita, frizura, ličenje, izbira parfuma … Zame osebno vse to spada v dober stajling, piko na i pa da tudi energija osebe.

Kdaj ima po tvojem mnenju ženska dober stil?

Ko zna iz malega narediti veliko. Tista, ki se zna priložnostim primerno obleči. Tista, ki ima dober stil, ne navesi nase vsakega it kosa sezone in slepo sledi modnim trendom, ampak smiselno, glede na obstoječo garderobo, svojo omaro gradi skozi leta. Dober stil težko opišem z besedami, vendar pa žensko, ki ga ima, opazim že na daleč.

Foto: Iztok Kurnik
Foto: Iztok Kurnik

Je stil nekaj prirojenega ali je tako, da ga lahko pridobimo?

Sem mnenja, da je stil nekaj prirojenega, vendar se ga z leti ob pomoči strokovnjakov in vsega, kar danes obstaja, lahko tudi naučimo. Dober primer je Victoria Beckham, katere stil ter njeno blagovno znamko danes večina občuduje. Vendar pa na začetku ni bilo tako. Ko se je podala na pot razvijanja lastne blagovne znamke, se ji je svet mode posmehoval, v smislu, kaj se pa gre. Danes ustvarja in sonarekuje modne trende, njena blagovna znamka pa se širi še na lepotne proizvode.

Obstajajo kakšni dobri triki ali nasveti za dober stil?

Nisem minimalističen tip človeka, vendar bi v modi Slovenkam vseeno dala en nasvet. Raje minimalizem v stilu bele majice in kavbojk, male črne oblekice, klasičnega hlačnega kostima kot pa volančki, bleščice, rože … oziroma kot se sama rada izrazim: preveč vsega naenkrat.

Foto: Iztok Kurnik
Foto: Iztok Kurnik
Foto: Iztok Kurnik

Sama si tudi personal shopper, kar je prav gotovo izziv. Kaj te pri tem najbolj navdušuje?

Res je velik izziv, vendar moram priznati, da obožujem tudi ta del svojega posla. Ni lepšega kot dobivati pozitivne sms-e strank, kako so navdušene, kako se počutijo prerojene, da je to ena njihovih boljših investicij v zadnjem času, da jim je moda zdaj v veselje in podobne. Zelo rada vidim, da se ženske dobro počutijo v svojih telesih in če sama lahko pri tem pripomorem, sem še toliko bolj srečna in zadovoljna.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.