Prihajajo dvobarvni čevlji

Vir: Chanel

“S temi čevlji grem lahko povsod,” je nekoč izjavila Coco Chanel in tako poskrbela za še en slog, ki je postal del modne zgodovine. Dvobarvni čevlji, tako imenovani MaryJane, so v modi že od nekdaj, a tu in tam nanje pozabimo, ravno toliko, da nas moda v naslednji sezoni spet spomni, da sploh niso slabi. Daleč od tega, sicer pa sem prepričana, da niso za vsako nogo in tudi ne za vsako žensko. Ker so se ravno zaključile modne revije visoke mode, smo prav na pariških brveh znova občudovali ta trend in saj veste, kako je s tem, če ga vidimo pri Chanelu, potem že vemo, da bo tudi v Zari in na Asosu.

Če sem iskrena, je veliko odvisno od pete, ki mora biti v tem primeru res “ta prava”. Chanel model mi je bil, resnici na ljubo, bolj všeč v preteklosti kot v tej izvedbi. Raje imam nekoliko ožjo, kitten heel petko, kot pa to, a je seveda le stvar okusa. Tudi glede izbranih barv bi lahko odprli pravo razpravo, saj je najbolj praktična in nosljiva izbira kombinacija med bež in črno, tokrat pa nam Chanel predlaga belo. Vsekakor gre za zanimivo in prepoznavno dihotomijo, ki je od nekdaj del te znamke: kdo, če ne ravno Chanel, tvori najlepše črno-bele kombinacije? Mary Jane čevelj je izredno lep s hlačami in kostimom, če pa ste visoke, je super tudi z oblekami in midi krili, saj ostaja simbol ženstvene elegance. Če pomislimo, da si je Coco omislila te slingback čevlje leta 1957, potem lahko sklepamo, da so določene stvari dejansko večne.

Zdaj čakamo še vse druge, nekoliko bolj dostopne znamke, za super podobne, če ne že praktično enake kolekcije.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.