Prihajajo nova sončna očala

Vedno nas zanima, kakšni so trendi na tem področju, saj je sončnih očal res veliko, hkrati pa gre za dodatek, ki ga nosimo vsi. Če so bila včasih očala nujno potrebna zaradi zaščite proti soncu, so skozi čas postala tudi statusni simbol in, jasno, stvar mode. Zanimivo, kako jih povezujemo z večjimi imeni modne industrije in če že si ne privoščimo torbice, ker je pač nedosegljiva, so denimo Gucci očala marsikdaj povsem ženska izbira.

In kaj bo v modi letos?

Določeni trendi se seveda vračajo, nekateri pa so povsem novi, na splošno lahko rečem, da se vračajo velike, diva oblike in opazni okvirji, ki bodo marsikateri zelo všeč. Načeloma imamo pet večjih trendov:

  • kvadratne in oversized oblike,
  • cat eye in oblike, ki spominjajo na metulja,
  • maske,
  • sedemdeseta leta in zelo vintage,
  • geometrične oblike.

Kvadratne in ovesized oblike

Poglejte Kim Kardashian in vam bo vse jasno. Na prvem mestu so okvirji v črni in rjavi barvi, nakar najdemo super sofisticirane okvirje z živalskim potiskom. In tudi Pantone bo povedal svoje z barvitimi okvirji.

Marc Jacobs
Marc Jacobs

Na metulja

Super so zato, ker zelo dobro zaščitijo oči proti soncu, saj so zaradi oblike primerni za ženske, ki so zelo občutljive. Pastelne barve in živalski potiski poskrbijo, da so te oblike očal še bolj posebne in super izbira, če imate okrogel obraz.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Maske

Tudi ta očala niso nova in pred leti so bila že v modi. Spominjajo na Matrix in v letošnjem poletju bodo še bolj futuristična. Vedno imam občutek, da so nekoliko bolj za moške, a vem, da jih znajo tudi ženske odlično nositi.

Ray Ban
Versace

Sedemdeseta leta

Okrogla torej, v stilu nepozabnega Johna Lennona, a ne samo to. Ta očala imajo danes različne oblike in tudi kvadratne so postale zelo priljubljene. Pomemben je okvir, ki je skoraj vedno zlate barve.

Vir: Pinterest
Ray Ban

Geometrična očala

V tem trenutku so največja novost in tudi tukaj prevladujejo kvadratne oblike. Super so za ženske, ki imajo izrazito ovalne obraza in pa za moške, saj gre za obliko, ki je nastala predvsem za moške obraze. Za ljubiteljice barvitih leč pa je izvedljivo tudi to: mirno se lahko poigrate z rdečimi, roza, modrimi, zelenimi, rumenimi lečami.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.