Rachel Zoe: nasveti za super modno življenje

Nekaterim njeno ime ne pove ničesar, drugim zasijejo oči in se jim zatresejo roke, ko ga zaslišijo. Če boste pogooglali, boste najprej zagledali fotografije lepe svetlolaske, vitke, morda že preveč, in zelo okusno urejene. Kdor je ne pozna, bo pomislil, da je značilna modna navdušenka, obsedena s popolnim telesom, kar sploh ne drži; Rachel Zoe je legenda na svojem področju in zelo vplivna v svetu mode. Predana je delu, še bolj kot družini, dneve preživlja v ogromni pisarni, kjer dela, eksperimentira, raziskuje, predvsem pa piše modne zgodbe, kajti če bo na premieri ali na podelitvi oskarjev zvezdnica z brezhibnim videzom očarala medije in fotografe z vsega sveta, je za to zaslužna predvsem Rachel.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Rachel Zoe Rosenzweig se je rodila v New Yorku 11. septembra 1971. Diplomirala je iz psihologije in sociologije na Univerzi George Washington, kjer je spoznala bodočega moža Rodgerja Bermana. Nato se je preselila v New York, ker si je želela uresničiti sanje: delati v svetu mode, polnem bleščic, prestižnih tkanin, brezhibnih šivov in razkošja, kar pa je bilo veliko težje, kot si je  predstavljala. Začela je delati kot modna urednica za 18.000 dolarjev letno. “Delala sem po 20 ur dnevno, sedem dni v tednu. Bila sem popolnoma obsedena z modo in vse prihranke sem porabila za letalske karte do Pariza, ker sem v tednih visoke mode hodila na modne revije. To so bile moje sanje. Oblikovalci so bili moji vzorniki, jaz pa njihova največja oboževalka,” priznava oblikovalka.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Proti koncu 90. let je Rachel sprejela odločitev, ki ji je korenito spremenila življenje. Postala je samostojna podjetnica in začela navezovati stike z modnim svetom. Kmalu se je njeno ime začelo pojavljati v revijah o modi in vse več zvezdnic jo je želelo za stilistko. Ker je ambiciozna, ni ostalo samo pri tem, ampak je že leta 2010 oblikovala svojo linijo oblačil, ki jo vsako leto predstavi na newyorškem tednu mode, leta 2011 pa je izdala tudi knjigo “Od A do Zoe”, posvečeno stilskim nasvetom. Imela je tudi svoj resničnostni šov (The Rachel Zoe Project), v katerem so osvetlili vse plati njenega poklica in ki ji je prinesel slavo tudi na tej strani luže.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Doma imam nešteto knjig o modi in stilu, njena pa ostaja ena izmed najljubših, saj v njej najdete prav vse, kar potrebujete za dobro samopodobo. Rachel je praktična ženska, zaljubljena v modo, zato zna zelo dobro zaznati detajle, ki poskrbijo, da bomo dobro oblečene. Zelo je osredotočena na mame, ki delajo in imajo kariero, saj sama pripada tej kategoriji; sledi preprostim napotkom, ki ji olajšajo življenje in moram priznati, da res dobro delujejo. Sledijo le nekateri, ki pa so, po mojem mnenju, tudi najboljši.

Imejte uniformo

Izberite slog, ki je vaš v tem trenutku, ker se življenje vedno spreminja, zato je normalno imeti priljubljene kose, ki čez nekaj let ne bodo več tako priljubljeni. Ko zaznate slog, mu sledite: naj bo enostaven, čist in takšen, da ga lahko nadgradite z majhnimi dodatki ter It kosi.

Ne branite se barv in bleščic

Najbolj žalostno delujejo ženske, ki so vedno oblečene v črno. Ok, je varna barva, a ni edina! Barve, tudi pozimi, so ključnega pomena in bleščice poskrbijo, da žarite. Blazer, torbica, salonar v lesketajoči različici so tisti, ki podarijo piko na i. Na ta način lahko spremenite videz in se odločite za stopničko višje.

Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe

Praktičnost je pomembna

Vendar ni nujno pusta. Mnogokrat je tako, da izberemo praktične stvari in potem ugotovimo, da nam niti niso tako všeč, ker so zelo preproste, nič drugačne, že stokrat videne. Izberite torej praktično, a ne samoumevno, kar je izvedljivo takrat, ko si vzamete malo več časa za nakupovanje in kupujete z domišljijo.

Bodite seznanjene s trendi

V tem trenutku stavite na: moške kose za večjo mero ženstvenosti, žamet za pridih preteklosti, čipko za seksi trenutke in za vsak dan, karo vzorec za prefinjenost in blazer, živalski potisk za torbico, pas in čevlje. Če boste v svoji omari imele vse te omenjene trende, potem ste res na konju.

Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe
Kolekcija poletje 2019 Rachel Zoe

Moda ne zahteva ogromno časa

Daleč od tega, morate pa imeti pospravljeno garderobo, zato da veste, kje je kaj, drugače boste vsako jutro tavale med obešalniki in zmečkanimi stvarmi, kar ni dobro in vas spravlja ob živce. V 10 minutah ste lahko pripravljene, dobro oblečene, potem potrebujete še 10 za make-up in parfum, vmes spijete kavo in preberete kakšno pozitivno misel.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.