91 kilogramov: lepotica, da te kap

Smo lahko deležne občudovanja, čeprav kazalec na tehtnici kaže več, kot bi si želele? Veliko nam lahko pove Ashley Graham, ki svoj uspeh dolguje prav razkošnim oblinam. Toda za seboj je pustila dolga leta neuspešnih diet in bojev same s seboj, zaradi česar je postala negotova, vse dokler se ni sprejela takšne, kakršna je. Zatrjuje, da “nas ljudje nimajo radi zaradi številk na tehtnici”. Zdaj je bolj priljubljena kot kdajkoli. Ashley je dokaz, da samozavest odpira vsa vrata in v kolikor imamo obline, ki so za družbo in svet nekoliko “prevelike”, nič zato, saj lep nasmeh, dober makeup in prava dišava pripomorejo k temu, da postanejo odvečni kilogrami samo spomin. Komu mar.

Vir: Marina Rinaldi
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Sports Illustrated

Takole pravi: “Povprečna konfekcijska številka pri Američankah je 48 in ne 34. Modni oblikovalci morajo spoznati in upoštevati, da želimo tudi mi nositi modne in razkošne kose. Veliko nas je in sporočamo jim, da smo tukaj in obstajamo.” Ashley Graham je na pariških brveh predstavila kapsulno kolekcijo Marina Rinaldi by Fausto Puglisi. 30-letnica je danes najbolj iskana in cenjena manekenka z oblinami ter predstavlja nov tip ženskega telesa, ki je naravno, daleč od občutkov krivde in nemogočega prehranjevalnega režima z nečloveškimi omejitvami, ki se jih ni moč držati. Visoka je 175 centimetrov in tehta 91 kilogramov. Prizna, da je srečna, odkar je opustila vse diete.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Marina Rinaldi
Vir: Sports Illustrated
Vir: Sports Illustrated

V knjigi A New Model pripoveduje o težavah, ki so zaznamovale njeno otroštvo, ter o težavnem, nasilnem in odsotnem očetu. Ključni lik v njenem življenju je bila mama: močna in pozitivna je nadomestila agresivnega očeta. Bila je sončna in optimistična, kar je bilo odločilnega pomena za Ashley. Mamina ljubezen in prisotnost sta ji bili v oporo v mnogih trenutkih, zlasti na začetku zapletene kariere. Ko so jo alkohol, seks in mamila skorajda pokopali, mama pa jo je ves čas podpirala. Ashley je kot vsaka druga normalna ženska in njeno telo se iz meseca v mesec spreminja.

Vir: Sports Illustrated
Vir: Marina Rinaldi
Vir: Pinterest
Vir: Marina Rinaldi
Vir: Pinterest

Ni manekenka, ki obsedeno sešteva vsako zaužito kalorijo in pazi na stalno težo. In če si slučajno zaželi gibanja in telovadbe, kar se ji občasno dogaja, se pač zabubi v telovadnico in zagnano telovadi, ker si želi pokuriti nekaj kalorij več.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.