Različni načini nošenja broške

Poznam trgovino z oblekami v centru Trsta, ki ni nič posebnega. Lahko rečem, da prodajajo obleke za 40 evrov, a vsakič, ko grem mimo, se ustavim. In potem kar buljim v izložbo, kot hipnotizirana. Ko sem nazadnje počela to, me je Sofia vprašala, zakaj gledam obleke, ki niso nič posebnega, in potem je tudi sama ugotovila, kaj vsakič znova pritegne mojo pozornost: broške. Te so v obliki rože, metulja, kačjega pastirja, pentlje (joj, koliko jih je!), imitacije Chanela (jami na kvadrat), hrošča, muhe … Res jih je neskončno. Če se le da, vzamem kakšno in nikoli mi ni žal, zato, ker znajo spremeniti vsak kos v nekaj zelo posebnega. In najbrž veste, da jih ne nosimo le na ovratniku plašča.

Broške na pletenini

Vodilo je eno: pletenina naj bo enobarvna, saj bo tako velika in barvita broška še bolj prišla do izraza. Super je to, da imamo v letošnji zimi ogromno pletenin, zato verjamem, da lahko tudi stare popestrimo z novo broško.

Vir: Pinterest

Broške na ovratniku

Denimo na srajci, ki je lahko najbolj enostavna in bela. Ali pa v kakšni drugi barvi. Broško nosimo namesto zadnjega gumba in seveda odmislimo nakit, saj bi bilo v nasprotnem primeru vsega preveč.

Vir: Pinterest

Broške na zapestju

Namesto gumba. Dovolj je ena ali dve, odvisno od velikosti, v vsakem primeru pa bi rekla, da simetrija ni važna. Četudi se odločite za eno, bo opazna. Edina nasvet: mora biti res dobro pritrjena, saj broške na rokah znajo leteti.

Vir: Pinterest

Broške na krilu

Na predelu pasu. To je super odločitev za krilo, ki je dokaj dolgočasno, še bolje pa, če je tudi oprijeto in res navadno. Lahko kombiniramo z navadno majico, pletenino ali bluzo, saj bo tako broška še bolj prišla do izraza.

Vir: Pinterest

Broške na oblekah

Kanček dodatnega glamurja ne škodi. Če nosite malo črno obleko, morda enobarvno volneno obleko ali kaj zelo preprostega, je broška odlična odločitev. Lahko je v zgornjem delu ali pa na pasu, podobno kot na krilu.

Vir: Pinterest

Broške na plašču

V tem trenutku je tisto, kar prav potrebujete! Broške na plašču so super zato, ker popestrijo te vrhnje kose in četudi imate plašč, ki je dokaj star, bo s pomočjo broške dobil novo življenje. Pripnite kar na ovratnik.

Vir: Pinterest

Broške na umetnem krznu

Že krzno je material, ki deluje zelo razkošno, broška pa ga naredi še bolj plemenitega. V tej zimi so spet na voljo kosmati kosi, zato s tem ne bo težav. Nič zato, če so barviti, bo pa broška delovala bolj elegantno na umirjenih barvah, kot so tradicionalno zimske!

Vir: Pinterest

Broške na šalih in kapah

Tudi na teh dodatkih so broške izredno lepe. Osebno bi izbrala živalce, ker so zdaj zelo v modi in so 100 % ljubke: muhice in hrošči imajo svoj šarm. Z broškami si lahko kar upate in eksperimentirate, saj prav gotovo ne boste zgrešile.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
 1. Joj, veselje na oblačilih! Broške so mi vedno bolj všeč in skrajni čas, da si jih privoščim na sebi. V mamini skrinjici nakita jih je kar nekaj, še iz “prejšnjih” časov, zna bit, da bo kakšna romala k meni domov.

 2. Draga Lorella:),
  Kako super članek, in kako lahko z broško popolnoma “dvignemo” oblačilo..tudi sama jih imam nekaj, pa verjetno se bom odločila še za kakšno:)….no je pa tudi krasno darilo…sploh zdaj ko se bliža december…:)
  Topel objem,
  Karin

 3. Kako super prispevek. Noro dobro. Lorella
  en namig za oddajo Dobro jutro . Oddaja blescica
  o modi z vami je zadetek v polno. Tudi Ana je super urednica te oddaje. Vnesena je svezina in sproscenost.
  Morda bi predstavili se kaj je dopustno iz modne sveta
  za 60 +. Tudi me bi bile rade modno oblecene, vendar
  v mejah dopustnega in okusnega, pa vendar moderno
  Hvala

  1. Alenka najlepša hvala za tako prijazne besede. Mi veliko pomenijo in verjamem, da tudi Ana. Hvala za temo, je zelo zanimiva in se je bom prav gotovo lotila! Objem xoxo

 4. Lorella pozdravljeni, lahko zaupate za katero trgovinico v Trstu gre- se z veseljem odpeljem po kakšno muhico ali hrošča :-))? Pozdravček in hvala za super idejo!

  1. Eeeeeeh, saj ne vem, kako ji je ime, to je problem. Bom poskusila obrazložiti, vsaj približno. Zraven glavnega trga v Trstu Piazza Unitá je trgovina Dixie (zraven je Bata), nasproti Dixie pa se nahaja ta majhna trgovina z oblačili, ki ima čudovite broške. So tudi v izložbi, ne gre zgrešiti! xoxo torej se dobimo vse tam 🙂

 5. Pozdravljena, Lorella!

  Tudi jaz imam željo po kakšni novi-stari broški, sem že par mesecev nazaj iskala po Ljubljani, pa ni kaj dosti izbire…Bi bila vesela za informacijo, kje v Trstu je trgovinica… Rada prebiram Vaše članke, odlično Vam gre…Se čuti, da delate z veseljem in strastjo!!!

  Objem… Andreja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.