S pomočjo pravih kosov do daljših nog

Še dobro, da nam moda vedno pomaga, tudi takrat, ko moramo popraviti kakšno napako ali imamo občutek, da določena oblačila na našem telesu niso najbolj hvaležna. Vedite, da je to občutek, ki ga začuti prav vsaka ženska, tudi top model na modni pisti. Pomembno je izbrati pametno in premišljeno, danes pa bi rada napisala nekaj vrstic za tiste, ki niso super visoke ali morda le nimajo dolgih nog in si seveda želijo, da bi te izgledale daljše. Ne, ni znansvetne fantastika, vse se da.

Palazzo hlače z velikim pasom

To so tiste zelo široke in dolge hlače, ravno krojene, ki jih nujno nosimo s petami. Vem, niso priljubljene pri vseh ženskah, a dejansko zelo podaljšajo nogo. In nikar ne pozabite, da vas naredijo tudi vitkejše. Pas doda piko na i, saj poudari žensko figuro in tako postane zelo močan dodatek. Nujno stavite na enobarvne hlače in seveda se potem lahko poigrate z zgornjim delom, čeprav je bluza najboljša izbira.

Vir: Pinterest

Dolgo, enobarvno krilo

Podobno kot pri palazzo hlačah je dolžina tega krila vse. Sicer je tukaj tako, da morate nositi krilo z visokimi petami, ne z nizkimi. Uporabljena samostojna barva zelo lepo in elegantno podaljša figuro, zgornji del je lahko potiskan in krilo ima lahko volančke ali je rahlo nabrano. Kar dobro je, da ni čisto ravno krojeno.

Vir: Pinterest

Crop jakna

Zakaj? Ker jo nosite s hlačami z visokim pasom in to je tudi najlepša kombinacija. Tako je prav pas glavni akter cele podobe in zdelo se bo, da so noge neskončno dolge. Kot vidite smo spet pri eni sami barvi; resnica je, da monokromatični kompleti podaljšajo figuro, torej tudi noge. V tem primeru imamo skoraj občutek, da gre za kombinezon, kar je super.

Vir: Pinterest

Vertikalne črte

Te bodo vedno delovale, a pozor na “pižama efekt”. Namreč so črte in črte, nekatere delujejo čudaško in niso prav nič elegantne. Osebno mi je všeč, če ohranimo določeno mero elegance. Izvedljivo je tudi, če se odločimo za nekoliko bolj mile črte, denimo rjave in bež ali ton na ton; črno-bela kombinacija je sicer udarna, ampak, kot rečeno, vedno malo tvegana.

Vir: Pinterest

Za konec ne pozabite na nude čevlje s peto, ker vedno pomagajo!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Super članek! Sem kratkonoga in zelo težko najdem hlače prave dolžine – petite oddelki so bolj skopi s ponudbo. Pred kratkim pa sem našla Palazzo hlače, ki mi odlično stojijo, podobne tem na sliki. Kakšne čevlje naj zraven kombiniran v teh mrzlih dneh, salonarji žal ne pridejo v poštev.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.