Scrunchie elastike za lase

Ko mi jih je še lani Sofia vsa navdušena pokazala, sploh nisem mogla verjeti. Čeprav, no, res jih je bilo veliko povsod in mlada dekleta preprosto znajo: dvakrat ovijejo lase, dodajo debelo elastiko, ali tako imenovano scrunchie, in so že pripravljene za vse priložnosti. Zanimivo, ker smo jih v 90. nosile tudi me, a niso bile tako očarljive, prej bi rekla, da so bile le nujno potrebne, deloma tudi zato, ker iz njih niso nastajali ravno vrhunski stajlingi in pričeske. Še vedno imam v mislih Carrie, ki v eni nadaljevanki zagleda žensko v lokalu s to elastiko in vzklikne: Ta prav gotovo ni iz New Yorka! In res ni bila.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kar mi je všeč pri tem trendu, je, da je mišljen prav za vse ženske z daljšimi lasmi in ni torej vezan na leta. Vsaj v laseh imamo lahko nekaj tigrastega, roza ali na pike, če nam tako pač paše. In to je tudi super vzpodbudno za tiste spete pričeske, ki jih nosimo doma, tudi zdaj, ko imamo raznorazne konference na zoomu in se sprašujemo, kako naj bi izgledale. Že svetloba pri računalniku je, kar je, če k temu dodamo še trenirko in copate, no, samozavest ni ravno na vrhuncu. To sem izkusila tudi sama, ker sem imela kar nekaj video konferenc, in ugotovila, da sem bila na ekranu vedno obupna, predvsem pa na pol v temi. Ne želim reči, da je scrunchie rešil situacijo, a s spetimi lasmi in roza elastiko je bilo res bolje, pa tudi sama sem se počutila mladostno. Juhu.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kar se mi zdi super pri teh elastikah je, da je veliko žametnih in če smo malo spretne, si jih lahko naredimo tudi same. Kupiš blago, elastiko, malo sešiješ skupaj in hop, scrunchie je že narejen. Nekateri ga prodajajo tudi v kombinaciji s špangicami, kar je sploh super in črn ne sme nikoli manjkati. No, pa tudi bordo, roza, z živalskim vzorcem in v barvi šampanjca. Kot vidite jih je kar nekaj in, ni kaj, mene navdušujejo. Živela preteklost, ko smo bile tako brezskrbne in brez virusa.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
  1. Jaaa, jaz sem za! To so res elastike naše mladosti. Meni so bile že v 90. zelo všeč in sem jih zelo rada nosila. Imela sem jih vseh barv, da sem jih lahko kombinirala k obleki.
    Meni so bile in so super še vedno!
    Moda se vrača!

    1. Res je, takrat jih je bilo ogromno, a ravno ko so bile v modi, sem imela jaz kratke lase, kasneje fru fru s trajno in o tem res ne bi rada, ker mi je grozno nerodno 🙂 Maham in objem…živela 90! xoxo

  2. Tudi jaz jih kupujem zase in za svojo 11-letnica kar me res ohranja mladostno, ker je res super, da si lahko privoscimo nekaj sproscenosti in pozitivnosti z vsemj barvami in vzorci, da o mehkobi materialov ne govorim! Se kako za malo razigranosti in brezskrbnosti potrebujemo taksen”kic” v teh tezkih casih.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.