Še ena Chanelova dišava, ki bo pisala zgodovino

Ne vem, kako je z vami, a če smo si vsaj malo podobne, potem je prav gotovo tako, da tudi ve obožujete parfume. Doma jih imam veliko, ampak ostajam zvesta tistim, ki pripovedujejo zgodbe. Morajo biti predvsem posebni in vsekakor tudi seksi. To pomeni, da gre za dišave, ki si jih zapomniš in čeprav sem še najbolj navezana na orientalske vonjave, me tu in tam omami tudi kaj drugega, kot v tem primeru. V čudovitem hotelu Angel, v starem centru prav tako čarobne Ljubljane, so prav ta teden predstavili novo Chanelovo dišavo Paris-Edimbourg.

Chanel Paris – Edimbourg
Chanel Paris – Edimbourg

Dišava iz parfumske serije Les Eaux de Chanel je poklon Škotski, ki jo definirajo vlažni gozdovi, kristalno čista jezera in neskončno višavje. Zato tudi iz parfumskega akorda zadišijo vlažni, mogočni in skrivnostni les ter note, ki so po navadi v ozadju parfumskega akorda. Ob nekaj malega bergamotke tako začutimo brin, cipreso, sivko, vetiver in cedro, parfumski akord pa zaključita mošus in vanilija. Kot vse prestižne dišave te znamenite francoske hiše ima tudi ta svojo zgodbo; v dvajsetih letih je Coco Chanel spoznala westminstrskega vojvodo in z njim večkrat obiskala Škotsko, kamor se je rada umaknila, da bi v zavetju bogatih gozdov poiskala navdih za svoje nove kolekcije.

Uniseks dišava prepriča s svojo lahkotnostjo in hkrati markantnim akcentom brina, ki se čudovito spoji s sivko. Ženski in moški elementi postanejo eno in kot nam je povedal francoski predstavnik Chanela, gre za dišavo, ki jo imaš kar v torbici in se večkrat na dan osvežiš, po občutku, predvsem pa takrat, ko si želiš biti še posebej privlačen ali privlačna. Vse dišave iz družine Les Eaux d Chanel so potovanje v različne kraje, ki so bili Madmoiselle Coco zelo blizu, in tudi me, skozi njene oči, lahko spoznamo del njenega edinstvenega življenja. Včasih samo zapreš oči, povohaš in imaš v trenutku nešteto prizorov v svoji glavi. Kot bi bil tam, na drugem koncu sveta.

Sveže, mirno in tiho. Kot spokojnost škotskega višavja.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.