Šest korakov do stila in boljše samopodobe

Drage moje, lahko bi napisala še 100 drugih nasvetov, a v resnici je tako, da ve že veliko veste. Če imate tu in tam težave z modo, je le zato, ker zna biti obremenjujoča in potem izgubi svojo zabavno plat, zato nikar ne dovolite, da se to zgodi. Imejte jo za svojo dobro prijateljico in vedno verjemite, da je tukaj zato, ker si želi polepšati naše življenje. To je njena primarna funkcija: nas narediti lepe. Za vas sem izbrala nekaj nasvetov, ki se mi zdijo ključni za dober stil; nič revolucionarnega, a gre za napotke, ki jih marsikdaj pozabimo, dobro pa je, če jih kje zapišemo.

Imejte čudovit odnos do oblek

Imejte jih zato, ker jih imate iskeno rade, pa tudi zato, ker vam polepšajo življenje. Poskrbite, da so obleke čiste, zlikane, brez lukenj, lepo zložene in sploh ni pomembno, če so kupljene v H&M-u ali Zari, morda nosijo podpis Dolce&Gabbana, v resnici je vseeno. Vaš odnos do mode in tistega, kar imate v omari, pove o vas vse. Jaz se vedno udarim po glavi takrat, ko je omara prepolna in kosi ne dihajo. Zdi se mi, da jim delam veliko krivico in potem me ne čudi, če omaro odprem in sem potrta. Sama sem kriva. Odnos je ključnega pomena, pri ljudeh in pri modi, tega ne pozabite.

Vir: Pinterest

Poskusite boho in ženstvenost

V resnici gre za trend, ki zna biti na prvo žogo čudaški, a le zato, ker rahlo pripada preteklosti in 70. leta so bila nedvomno zelo, zelo posebna. A boho slog je veliko več, je tisto, kar v vas poudari ženstvenost, vas naredi lepše, bolj samozavestne in, končno, v oblekah. Nikar ne pozabite, da ste ženske z veliko začetnico, zato je prav, da vas svet zazna. Moda pri tem lahko zelo pomaga: rože, čipke, til, dolga krila, midi obleke, kimono, visok pas, usnje v naravni barvi so elementi, ki so in bodo vedno na vaši strani.

Vir: Pinterest

Ne bodite preveč alternativne

Veste, kako je s tem, morate vedeti, da je moda že veliko pokazala in težko boste prav ve izumile kaj novega. Samo poglejte Gaultierja in vam bo jasno, da so pred nami poskusili že vse. Včasih pa je najbolje, da se držimo norm ali vsaj klasike, ki pa naj ne bo dolgočasna. Vedno dodajte kakšen detajl za piko na i, a to ne pomeni, da boste zdaj imele rdeče lase ali čevlje za v diskoteko, daleč od tega. Prefinjenost, drage moje, prefinjenost.

Vir: Pinterest

Vedite, kateri so bazični kosi

Vse se začne pri njih. Blazer, kavbojke, bela srajca, mala obleka (ne nujno črna), krilo in hlače z visokim pasom, usnjeni dodatki (pas, čevlji), It torbica. To je tisto, kar morate imeti, nekako tako kot zjutraj kavo. Potem lahko dodate vse, kar želite, a bazične stvari ostajajo iste. Z njimi ne boste nikoli zgrešile in vedno boste ženske s stilom. Zato ne pomešajte trendov, ne eksperimentirajte preveč, ne mislite, da znate več, kot je znala Coco, ker ni res. Žal, a to je živa resnica.

Vir: Pinterest

Modni dodatki vedno pri roki

Sončna očala, viseči uhani, zanimivi prstani, nekaj zapestnic. Super je, če znate nositi eno čez drugo, vsekakor pa ne mešajte kovin, ker ni ok. Odločite se za en slog in mu sledite, četudi gre za navadne, a še vedno elegantne bisere. Super je, če vam je všeč boho tudi pri nakitu, ker je zelo bogat. In če ste za minimalizem pri oblekah, potem se poigrajte vsaj z detajli in nakitom, da ne bo vse skupaj pusto.

Vir: Pinterest

Berite, iščite, bodite radovedne

Obstaja ena stvar, ki me prav spravlja ob živce in je ena redkih: tisti, ki vse vedo. Takih v resnici ni, je pa veliko primerov, ki mislijo, da jim ni treba brati, gledati, iskati, ker so na področju mode tako ali drugače top. Velika napaka. Moda se neprestano spreminja in nam je skozi leta pokazala že toliko plati, da jih ne štejemo več. Zato si le nabavite nove knjige, poglejte na spletu, kaj je novega, še vedno kupujte revije o modi in bodite seznanjene. Ne gre za trende, ki pridejo in gredo, gre prav za odnos in spoštovanje do mode. Če boste prijazni z njo, bo tudi ona čudovita z vami.

Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Všeč mi je, ker vedno poveš stvari kot so, brez olepševanja in zavijanja v celofan. Če nekaj ni OK, pač ni OK. In tega bi se morala zavedati vsaka ženska. Prijazen dan tudi tebi. xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.