Šest pravil za osebno srečo

Danes bi rada z vami delila zelo zanimiv članek o tem, kako je ključnega pomena, da se znamo postaviti v center svojega življenja. Ženske smo postale zelo posebna in zapletena bitja: naš prosti čas praktično ne obstaja, ker se dnevno ukvarjamo z obveznostmi, ki od nas zahtevajo, da letamo med službo in domom, se ukvarjamo z zahtevami otrok, držimo gor celo hišo in marsikdaj same poskrbimo za obstoj normalnih, zadovoljivih odnosov. Za dobro delovanje naše psihe pa nedvomno potrebujemo tudi trenutke, ko nas preprosto ni za ostale in si vzamemo nekaj minut za oddih in počitek. Seveda bi bilo najbolje, da bi tako storile večkrat na dan, ker pa vaja dela mojstra verjamem, da bomo znale hitro osvojiti teh šest pravil, s pomočjo katerih bomo živele lažje, predvsem pa lepše.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Delajte več tistega, kar vas naredi srečne – in to brez slabe vesti! Zdaj pa se seveda porodi enostavno in hkrati zahtevno vprašanje: ali sploh veste, kaj vas naredi srečne? Sprašujem zato, ker se sama še vedno ukvarjam s to dilemo oziroma tako: vem, da me naredijo srečno dolga jutra med svežo posteljnino, brez telefona in računalnika, z odprtim balkonom in razgledom na morje. Je pa hkrati tako, da imam vedno premalo časa za tovrstne trenutke, a prisežem, intenzivno delam na tem.

Naberite vrtnice, ki rastejo v duši. Zelo poetično in tako resnično: vzemite si čas – ponovno brez slabe vesti – za vse tiste moralne vrednote, ki jih svet tako pogosto pohodi in za katere potem začnemo razmišljati, ali so sploh tako potrebne. Če vas torej zmoti grobost, vedite, da je tako tudi prav, zato ni nič narobe, če se tu in tam zaprete v intimen svet, ki zagotavlja več spoštovanja in umirjenosti ter preprosto uživate v družbi svoje duše. Osebno menim, da je tam tudi najlepše.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Zaupajte vase. Četudi delate napake in se zgodi, da ste potem razočarane ali slabe volje. Nikar ne mislite, da je vaša sreča odvisna od drugih ali so drugi krivi za vaše napake ter razpoloženje. Na koncu vsega je samo le stvar misli in glave. Ste tisto, o čemer razmišljate, če pa si niste všeč, je morda čas, da začnete razmišljati pozitivno in bo vse na svojem mestu.

Večerjajte same. Vendar ne sendviča ali jogurta, temveč pravo večerjo, po možnosti v restavraciji s svečami ali pač doma, če vam je všeč kuhanje in priprava lepe mize. Imejte odnos do sebe, četudi ste same, ker je samota lepa in zanimiva, predvsem pa zato, ker ste svoje najboljše prijateljice, zato si tudi zaslužite najboljše.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Storite, kar želite. Preprosto naredite tisto, kar vam je všeč, kar vam srce tako glasno govori, in poslušajte impulze, instinkt ter notranjo energijo. Pojdite! Zdaj! Želje znajo postati tako glasne, da jih ne bo več moč utišati, ker to ste ve in prav je, da je tako.

Malo prostora za mnenje drugih. Ker vas ne zanima in za to niti nimate časa, kajne? Vsem ne moraš biti všeč in tudi nikjer ne piše, da prav vsak mora razumeti vašo zgodbo. In ker gre za VAŠO zgodbo, jo le živite do konca tako, kot mislite same.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.