Skrivnosti uspešnega bloga ali posla

Ko sem začela s pisanjem za glitter.si, nisem prav dobro vedela, kaj pričakovati. A pri meni je vedno tako, da naredim stvari zato, ker jih čutim in se preveč ne oziram na to, kam bom šla. Zdaj sem sicer malo drugačna, leta nedvomno prinesejo tudi več pozornosti in manj poguma, v smislu, da se ravno ne vržeš v ogenj, čeprav se tu in tam še vedno. A če zdaj pogledam nazaj, mi je jasno, da sem naredila veliko in postavili smo stran, ki ima danes veliko bralk, video vsebine, stajlinge, ogromno avtorskega dela in predvsem ekipo, na katero lahko računam. Morda se vam bo zdelo samoumevno, a ni, ker brez ekipe te ni, preprosto ne obstajaš. Mnogokrat me vprašajo, kako sem začela ter ali imam kakšen dober nasvet za tiste, ki se podajo na pot, zato bom danes pisala o tem, v upanju, da bodo moji nasveti koristni, čeprav ne le v primeru dobrega bloga, prej bi rekla, da so koristni za vsako novo dejavnost, ki se je boste lotile.

Vir: Pinterest

Delajte, kar znate

Vsaka ima svojo pot in vsi ne moremo biti za vse. Če bi morala denimo voditi dnevnik, bi bila v veliki zadregi, prav tako, če bi me dali na vrt in rekli, naj negujem rože, ker se mi ne sanja, kaj in kako. Sem se pa pripravljena učiti in znam biti dokaj strpna. Prvi korak za uspeh je ta, da zaznate, kaj sploh znate početi in ste pri tem tudi dovolj samokritične. To velja predvsem za mlajše, ker so mnogokrat prepričani, da vse vedo in imajo super sposobnosti, v resnici pa niso niti malo originalni. Najdite torej svojo nišo in ni nujno, da je edina, saj je to skoraj nemogoče, nujno pa je, da jo obvladate.

Vir: Pinterest

Bodite samozavestne in se vedno izobražujte

Vedite, da boste na poti srečale veliko ljudi, ki bodo govorili vse in še več, mnogokrat v negativnem smislu, ter vam dali vedeti, da ne boste zmogle. No, največkrat ge za pogovore, ki jih slišite za hrbtom, ker žal ljudem manjkata ponos in dostojanstvo, da bi se obnašali normalno, a to ni vaš problem. Bodite toliko samozavestne, da vas vse skupaj ne moti, verjemite v svoje sposobnosti in ideje, ne dovolite, da vam svet odvzame sanje, predvsem pa le poskusite, drugače boste celo življenje v dvomu, kaj bi bilo, če bi vam uspelo. Tako si ne boste očitale, da ste bile v krču ali neumne. In da, zdaj je pravi trenutek. Ob vsem tem bi dodala, da je ključnega pomena znanje; da ste dobre, morate vedeti, kaj se dogaja po svetu in slediti trendom na svojem področju, ker nikoli ne veste vsega in vedno je kaj, kar bi bilo prav dobro, da veste.

Vir: Pinterest

Bodite kredibilne

Na svoji spletni strani testiram nekaj kozmetike s področja lepote; vedno je tako, da gre za produkte, ki so pritegnili mojo pozornost in bi jih zato lahko svetovala bralkam. Če denimo dobim kremo, ki je zelo mastna, pač to napišem, ker se mi zdi, da moram ostati iskrena, predvsem do sebe in potem še do vas. Sicer je tako, da je splet izjemno širok svet in ti omogoča, da pišeš o vsem in še več: potovanjih, oblekah, avtomobilih, kremah, ljudeh … Kje je torej meja? Kjer jo postavite same. Odvisno tudi od tega, koliko ste radovedne in koliko so ponujene stvari v skladu z vašo vizijo. Denimo sama ne pijem alkohola, ampak mi je svet vinarjev izredno všeč, ker pripovedujejo zelo zanimive zgodbe. In ti ljudje so neskončno delovni, saj gre za področje, ki od tebe zahteva garanje. In vino ali penina je tudi kultura, zato mi je všeč, če se tu in tam na glitterju znajde tudi alkohol, kot del življenjskega sloga.

Vir: Pinterest

Povezujte se z ljudmi

Imejte v mislih, da vedno potrebujete druge za uspeh in to ni le mit. Za dobro kraljico je vsaj pet princesk, ki skrbijo, da je njena krona na svojem mestu. A pozor, kraljica je lahko le ena. Tukaj se ženske včasih malo tepemo in ne razumemo, zato je potrebno imeti ekipo, ki je v ravnovesju. Vsak ima svojo zgodbo, a skupni cilji morajo biti jasni. Povezujte se z ljudmi zato, da lažje razumete, kako se premika digitalni svet ter kaj je v tem trenutku zanimivo. Če ste zaprte doma, vzvišene ali nedostopne, ne pridete nikamor. Spoznajte torej ljudi s svojega področja in poizvedujte o vsem, kar vas zanima, saj boste tudi same vir zanimivih informacij.

Vir: Pinterest

Naj vaša reakcija ne bo edina možna

V smislu, da je normalno odreagirati takrat, ko se nekaj zgodi, a ne pozabite, da se svet ne vrti okoli vas. Tukaj so tudi drugi. Torej druge težave, drugi ljudje, druge plati resnice. Ostanite odprte in poslušajte. Povem vam, da je pomembneje poslušati kot pa govoriti. Najbolje je, da se takrat, ko je pred vami odločitev ali pač reakcija, potegnete nazaj, vsaj za pol ure. Premislite, pokličete mamo, prijateljico, partnerja, osebo, ki ji zaupate. Zadihajte in šele potem sklepajte odločitve. Tako bo vse skupaj lažje in tudi veliko pametneje, ker pod stresom postanemo nori in naše odločitve so dejansko bizarne. Dovolite si poslušati tudi ostale plati zgodbe, ker ni rečeno, da imate vedno prav. Smo ljudje, imamo in delamo napake.

Vir: Pinterest

Verjemite vase, drage moje, in uspelo vam bo. Pa še droben nasvet: ne primerjajte se z drugimi, ker je vsaka zgodba edinstvena, tudi vaša.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.