Sladko pričakovanje

Zelo sem vesela, da ste se odzvale, drage moje nosečnice in prijateljice nosečnic! Pa tudi drage novopečene mamice, ki imate najbrž zdaj že tisto “naravno trajno”, ki nastane pri ženskah takrat, ko ugotovijo, da bodo neprespane noči na dnevnem meniju in, hmmm, še nekaj časa bo minilo, preden boste ponovno na drugem mestu (torej vsaj pred mačko, psom in možem, ker bo otrok za vekomaj na prvem). A nikar ne obupajte … to je vse del čarovnije, ki ima smisel, a se slednji prikaže malo kasneje, ko se umiri naše srce in ko mali škratek končno ulovi ritem. A verjemite: se zgodi. Torej hvala, ker ste mi poslale res veliko sporočil in bile navdušene nad mojo zadnjo Bleščico, nekoliko bolj posvečeno nosečnicam. Zdelo se mi je prav, da pripravim oddajo na to temo in se hkrati dotaknem področja, ki bi potrebovalo veliko nasvetov in najbrž ne le modnih.

Vir: Pinterest

Prosile ste me, naj še napišem, kaj in kako nositi, in z veseljem to storim, ker dobro vem, kaj pomeni maširati po svetu z ogromnim trebuhom in orjaškimi stopali … A naj vas tudi to ne skrbi: vse gre nazaj, morate mi verjeti, drugače vam je najbrž jasno, da v kolikor bi v nosečnosti moja noga ostala tako velika in ne bi mogla več v svoje ljube sandale, bi bila še zdaj, po osmih letih, na balkonu in se drla s polnimi pljuči. Prisežem, da sem v tem trenutku doma in mirno pišem, Sofia pa spi, aleluja, ker je ura enajst zvečer in je vse na svojem mestu.

Vir: Pinterest

Med nosečnostjo se žensko telo v dokaj kratkem času precej spremeni. Skoraj vse bodoče mamice so prepričane, da so prikrajšane za modna doživetja in se morajo odreči svojemu stilu, ker so prisiljene nositi samo široka in udobna oblačila. Prav je, da tudi v teh devetih mesecih vaše telo in obline pridejo do izraza in jih poudarite, pri čemer se vam ni treba odreči zapeljivosti in ženstvenosti. Samo pomislite na vse zvezdnice in slavne ženske, ki znajo svoj stil prilagoditi trebuščku in so vedno šik ter urejene po zadnji modi. Med nosečnostjo imamo druge prioritete, ki so pomembnejše od oblačil: vendar je treba priznati, da če se potrudimo biti lepe in urejene, se nam izboljša razpoloženje in dvigne samozavest. Zatorej, zgledujte se po zvezdnicah in se potrudite ohraniti svoj stil tudi med nosečnostjo. Na spletu je nešteto fotografij zvezdnic, ki stil oblačenja prilagajajo dodatnim kilogramom in novim oblinam.

Vir: Pinterest

Večje trgovine se lahko pohvalijo z dobro založenimi oddelki za bodoče mamice in brskanje med oblekami za različne okuse in priložnosti je lahko prava paša za oči ter velik užitek. Nosečniške obleke pa imajo tudi slabosti, predvsem kratkotrajno uporabnost, takoj za tem pa ceno, ki je včasih zelo visoka. Obdobje nosečnosti, ko trebuh zraste in potrebujemo široke obleke, ni tako dolgo. Po rojstvu otroka obleke podarimo (kar je pametna odločitev), sicer obležijo pozabljene v omari. Toda nikjer ne piše, da morajo nosečnice nositi samo nosečniško garderobo. Morda se vam zdi nemogoče, da bi si nadele običajne kose, vendar se motite. Upoštevajte načelo mehkobe. Izberite materiale, ki vas ne utesnjujejo, sezite po bombažu in lanu, ker je pomembno, da tkanina diha in ni sintetična.

Vir: Pinterest

Če imate vitke noge, na katerih nosečnost ni pustila sledi, se odločite za črne pajkice, ker boste videti vitkejše, in ohlapno srajco, ki ne zakriva trebuha, vendar poskrbi za ravnovesje.  Prepustite se domišljiji in poljubno kombinirajte različne barve in stile. Namesto srajce lahko oblečete ohlapno majico, zraven pa oprijeto raztegljivo krilo, ki ne stisne trebuha; na voljo imate tudi široke in udobne kavbojke z elastičnim pasom, ki trebuščku nudi oporo.

Vir: Pinterest

Dobra izbira je obleka v imperialnem stilu z visokim pasom, ki pričara elegantno linijo in zakrije nepravilnosti. Obleka je mehka, ljubka in elegantna. Ne smete zanemariti čevljev, ki so pomemben dodatek. Ni se vam treba odreči svojemu običajnemu stilu, toda izbirajte obutev, ki vas ne bo utrujala. Torej ne bodite predolgo v visokih petah, če pa se jim že ne morete odreči, izberite široko peto, ki je udobna za hojo in ne utrudi nog; tako imenovana  kitten heel, od tri in pol do pet centimetrov visoka navznoter ukrivljena peta, je najprimernejša rešitev.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.