Razmišljam o stvareh, ki me naredijo srečno, in o tem, kako zapravljam svoj denar. Najraje ga na potovanjih, ker mi ta podarjajo neverjetno izkušnjo za dušo, a seveda ima tudi garderoba svoj pomen in ne morem reči, da me torbica Chloe ne omami ali pa čevlji z visoko peto, ki jih ni nikoli dovolj. Družba pa je zasnovana tako, da nam hitro podari občutek krivde takrat, ko domov prinesemo kos, ki morda ni nujno potreben. Ne govorim o kompulzivnem nakupovanju, temveč o tem, da v kolikor nas naredi srečne in morda poskrbi za 24 ur nirvane, je morda prav, da si ga tudi privoščimo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Saj vem, da na začetku leta vse bolj varčujemo. December zna biti divji, cene se skozi dvigujejo, plače pa so, kar so, in vmes se zgodi življenje, ki naj ne bi bilo pusto, zato si lahko vsaj izberemo prave prijatelje, partnerje in ljudi, ki bodo poskrbeli, da bo naše bivanje lepše. A v kolikor imate slab dan, se ne počutite dobro, ste razočarane, žalostne ali potrte, ima tisti nov kos čarobno moč, da vas dvigne. Ni nujno, da stane pol premoženja, lahko je le rdeča šminka, ki bo samo vaša, morda nov parfum, da se boste bolje počutile ali kos perila, ker veste, da vas bo pobožal po duši. In ne bom napisala, da imate vsega dovolj, ker če tudi imate polno omaro vseg,a vem, da so sanje pač sanje in želje so želje, zato ne zdi se mi prav, da bi se odrekle nečemu, kar vas lahko dvigne, pa če tudi ne za vekomaj.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Prevečkrat ujamemo kritike ali opazke o tem, da preveč zapravljamo. In tako ali drugače vem, da postavimo vse pred tisto torbico: otroke, šolo, jedi v trgovini, položnice, družinske počitnice. In določene stvari potem kar tlačimo do dna duše in jih tam držimo z nogo, da se slučajno ne bi pojavile. Osvoboditi se občutka krivde je pomembno zato, da razumemo, da imamo tudi same želje in še najbolj prav je, da jih same uresničimo. Želim vam sicer čim več moških, ki bi jih znali ujeti in potešiti, a, hmm, zdi se mi, da boste prej same poskrbele zanje, pa ne zato, ker so zlobni ali malomarni, prej zato, ker pomembnost vsega lahko zaznate le ve.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če vas torej kdaj zagledam v trgovini in imate v roki novo paleto senčil, morda športne copate z logotipom, torbico z resicami ali kremo proti gubam, no, ne bom vas zatožila. Pojdite na blagajno in bodite srečne. In vedite, da bom naslednja stranka za vami prav jaz.    

2 Comments

  • Posted 1. februarja, 2019 14:43
    -vesna

    Kako me je pobožalo to prijetno branje po duši!
    Hvala, Lorella!
    Vesna

Komentiraj