Spomladanski šopki cvetja, sadja in celo zelenjave

V mojem domu je cvetje prav toliko obvezna dekoracija, kot na primer stenska ura, preproga ali številne druge drobnarije. Gre za dotik narave, ki sploh v spomladanskem času zunanjost čudovito povezuje z notranjostjo, dom pa tako veselo zaživi in nas prebudi iz umirjene zimske zaspanosti. Mnogo rož bomo torej te dni že našli na domačem vrtu oziroma v naravi, dobrodošle so tudi cvetoče vejice, vse ostalo pa bomo preprosto poiskale v vrtnem centru oziroma cvetličarni, za katera mislim, da sta do danes že odprla svoja vrata. Z urejanjem in aranžiranjem prelepega šopka pa ne bomo zgolj okrasile domačih mizic in poličk, temveč vse skupaj deluje tudi izredno pomirjajoče, lahko bi rekli, da ima na nas zagotovo tudi terapevtski vpliv, ki bo odgnal slabe misli, depresijo, zaskrbljenost in žalost.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Pinterest

Pinterest

Zaustaviti pa se ni treba le pri cvetju, saj so možnosti kombinacij resnično neskončne in že droben korak izven okvirjev ustaljenega razmišljanja nam ponudi pravljične dekoracije z dodatkom sadja in celo zelenjave. Več kot dobrodošle so v tem primeru limone, pomaranče in limete, narezane ali kar cele, ki bodo še tako bazično vazo spremenile v izredno trendovski in hkrati super šik element našega doma. Seveda jih bomo nekaj prihranile tudi na strani, za raznorazne sladice in okusen spomladanski koktajl, ki ob celotni sliki, sploh pa v času karantene preprosto ne sme manjkati.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Poleg kombinacij cvetja, zelenja, vejic in sadja so zelo zabavni, a hkrati tudi precej zanimivi tudi dodatki zelenjave. Omejitev v resnici ni, lahko gre za korenčke, zeljnato glavo, paprike in še in še. Domišljiji prepustimo prosto pot, v izdelovanje vključimo tudi družinske člane in najbolj pomembno – ob vsem skupaj se močno zabavajmo.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.