Spomladansko ličenje narekuje posamične poudarke

Bolj kot našo modno podobo je v zadnjem letu sprememba zadela naš obraz ali bolje rečeno ličenje tega. Zahvaljujoč maski so ustnice postale izredno “zanemarjen” ali bolje rečeno spregledan make-up detajl in čeprav se modne in lepotne hiše močno trudijo vrniti trend vpadljivih, rdečih ustnic, bo to seveda verjetno zares zaživelo šele kasneje. Beauty smernice namreč narekujejo izrazite poudarke, ali gre za prej omenjeno rdečo šminko v kombinaciji z na videz nenaličenim, super naravnim obrazom, ali pa se osredotočamo na oči ter ustnice prepustimo popolnoma gole, nude oziroma le nežno rožnate.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Spomladanski make-up torej pravzaprav ostaja zelo podoben lanskemu, veliko naravnega, svežega leska zdrave kože, brez opaznega contouringa in rdečil za lička, košate, a za razliko od prejšnjih let precej manj razmršene obrvi in celoten fokus na naših očeh ali ustnicah. Presenetljivo je predvsem to, da so letos močno, črno obrobljene oziroma zadimljene naše oči, česar vsekakor ne bi pripisali spomladanskim trendom, temveč raje kakšnim jesenskim smernicam ali še bolje, praznično zimski podobi. Modna ostaja tudi intenzivno modra, a veliko manj kot prejšnja leta, zanimiv pa je na primer look z uporabo eyelinerjev in črtal v srebrni ali zlati.

Balmain
Chanel
Dior
Hermes
Saint Laurent

Tako kot naša garderoba se torej tudi naš spomladanski look letos močno opira na pretekla 90. leta, ki so takrat v enaki meri narekovala grunge podobo zadimljenega, nekoliko neurejenega pogleda ter drzno, zelo opazno obrobljeno šminko v kričeče rdeči, nude-oranžni ali še najbolje, temno rdeči.

Dior
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.