Srednje dolge pričeske so idealne za poletne dni

Čeprav imamo danes kar nekaj aplikacij, ki nam omogočajo virtualni pogled na to, kako naj bi izgledale z drugačno pričesko, je realno življenje vseeno nekaj drugega. In res je: ženske se mnogokrat vprašamo, kako bi izgledale z drugačno pričesko, predvsem takrat, ko opazimo, da lasje potrebujejo škarje in vemo, da bo končni rezultat povsem drugačen od tistega, na katerega smo navajene. Kako torej veš, če izgledaš dobro s kratkimi lasmi? Morda ne boste verjele, a matematična formula takoj ponudi odgovor. Če želite vedeti, v kolikšni meri se postriči, je treba le upoštevati nekaj elementov, od oblike obraza do vrste las in proporcev telesa.

Striženje las je težka izbira za vsako žensko, saj je tveganje, da se bo kmalu pokesala, veliko. Torej, kako najprej veš, ali bi izgledala dobro s kratko pričesko? Na pomoč nam priskoči matematična metoda, ki ji pravilo 5,7 cm Johna Friede, saj jo je izumil znani istoimenski frizer, ki ima v Veliki Britaniji res veliko salonov. Po mnenju Johna Friede je mogoče vedeti, ali bomo videti dobro s kratkimi lasmi na podlagi razmerij med potezami. Če želite razumeti, ali so dolgi ali kratki lasje videti bolje, naredite preprost test. Potrebujete svinčnik, ravnilo in ogledalo. Postavite se pred ogledalo s tri četrt obraza. Svinčnik naslonite pod brado vodoravno, ravnilo pa postavite navpično. Številka 0 na ravnilu mora biti pod ušesno mečico, saj tako svinčnik in ravnilo tvorita pravi kot. Poglejmo zdaj točko, kjer se orodja srečajo:

  • če je meritev manjša od 5,7 cm, je kratka pričeska v redu;
  • če je vrednost nekoliko višja od 5,7 cm, je bolje dati prednost srednjim pričeskam;
  • če je vrednost precej višja od 5,7cm, je bolje imeti dolge lase.

To pravilo temelji na širini obraza: širši kot je, manj primerne bodo kratke pričeske.

Poleg preproste matematike pa se koti in linije na obrazu zelo razlikujejo od ženske do ženske. Obstajajo nekatere oblike obraza, ki so bolj primerne za kratke lase, in druge, ki niso primerne. Na katerem obrazu so kratki lasje videti dobro? Ovalni obraz je tisti, ki ga najbolje poudari kratka frizura. Res pa je tudi, da je pri nekaterih oblikah še vedno možno izbrati kratko striženje, nato pa poseči po detajlih, kot so frufru, čop in stiliranje z namenom ustvarjanja harmonije med potezami in pričesko. Cilj je ustvariti optično iluzijo ovalnega obraza.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.