Stil po petdesetem letu: kako in kaj

O tem pišem, ker sem se v Milanu zapletla v pogovor z zelo zanimivo gospo, ki je morda ne poznate. Linda Fargo je glavna pri newyorški veleblagovnici Bergdorf Goodman in žal ni želela pred kamero, vendar je tako srčna in prijazna, da ji tega nisem zamerila. Pač jet lag in vse ostalo so povsem razumljiv razlog, da se ti ne ljubi, ker si zbit, kot bi te povozil vlak … Pa vendar je bil njen stil brezhiben in prav gotovo tudi preprost, najbrž zato, ker ne nosi veliko make-upa, ima pa zelo urejeno pričesko in širok nasmeh, ki te takoj prevzame. In seveda jih ima čez petdeset, a kaj ko je videti deset let mlajša, pa ne zaradi operacij, saj mislim, da je naravna lepotica, temveč zaradi stila. In načina, ki ga ima nasploh v življenju. Eleganca je namreč, kako nosimo obleko in kako se v njej počutimo; ta drugi faktor je zelo pomemben, saj v kolikor se ne počutimo dobro, niti ne žarimo. Poglejmo torej nekaj nasvetov za vas, ki ste čez petdeset in ste vsekakor še vedno čudovite ženske.

Nikamor brez šminke

Linda nosi rdečo in nujno mat, takšno, ki je vedno na svojem mestu. Šminka je namreč zahtevna takrat, ko je močna in leze čez rob ter gre v gubice: tako samo poudari leta, zato je treba paziti. Po drugi strani so blede barve dokaj nesmiselne, ker tako ne poudarijo naravne oblike ustnic in tudi obraz ne pride do izraza. Imejte torej svojo šminko, ki mora delovati kot parfum: to je namreč vaš podpis.

Vir: Linda Fargo na W Magazine

Generacija močnih žensk

Drage moje, ali veste, kako ste močne in kako daleč ste prišle? Upam, da se tega zavedate, zato s pogumom in samozavestjo korakajte po svetu. To se odraža tudi preko mode: usnje, prosojnost, midi krila, super visoke pete, oprijete obleke, a z okusom. Adutov je na pretek, nikar ne pozabite na privlačno, ženstveno plat, ker je pri vaših letih še kako prisotna.

Vir: Linda Fargo na Financial Times

Enostavnost

Linda mnogokrat stavi na zelo enostavne, preproste kose, vendar niso iz H&M-a, kar je seveda jasno. Ne želim reči, da je hitra moda napačna, daleč od tega, ampak zdi se mi, da moramo za dober slog le staviti na plemenite tkanine in izvirne kroje, ne pa na stvari, ki jih imajo vsi. Če finančno ni možno, potem si privoščite vsaj dodatke, ki o vas vedno povedo veliko.

Vir: Linda Fargo na Haute Living

Mala črna ni dolgočasna

Saj vem, da jo poznate in ste jo videle tisočkrat, a mala črna je večno elegantna, zato tudi ni dolgočasna. Nosite jo z biseri, ker je tako super klasična ali dodajte kakšen dober kos, kot je denimo statement torbica, divji salonarji, lep pas. Mala črna potrebuje popestritev, ker zna drugače delovati stroga. In ve niste stroge, kajne?

Vir: Linda Fargo na Pinterestu

Kanček živalskega potiska

Je nujno potreben, to je vaš rock’n roll trenutek, seveda v dobrem smislu. Pomembno je, da ne pretiravate, zato bo dovolj en dober kos ali dva manjša (torbica in salonarji ali sandali so vedno dobrodošla kombinacija). Nikar ne mislite, da je živalski potisk vulgaren, ker ni, a ga je potrebno dobro nositi. Biti samozavestne, to je vaše vodilo.

Vir: Linda Fargo na Pinterestu

Včasih je dovolj samo ena barva

Color block zna delovati zelo zanimivo in nedvomno podaljša figuro. V času poletja so tukaj vse pastelne barve, predvsem pa bela in pudrasta, ker delujeta čisto in elegantno. Stavite torej na eno barvo in jo skrbno izberite; poigrajte se z dodatki ali pa so lahko v istem odtenku, ker gre za slog, ki ne bo šel nikoli iz mode.

Vir: Linda Fargo na Netrobe

Skrbite za lepoto

Lepota ni le stvar make-upa in dobrega šampona, daleč od tega, je stvar počutja in nege. Zato negujte kožo, počivajte, jejte dobro in … redno obiskujte frizerja! Te stvari morajo biti na svojem mestu, kot roke in manikira. Včasih imamo ženske premalo časa za te obrede, a vseeno se mi zdi, da jih lahko opravimo tudi doma, same, potrebna je le vaja. In ne, ni izguba časa, je samo dobra investicija, pravzaprav najboljša: vase!

Vir: Linda Fargo na Le 21eme

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.